hírek

Emmi: a patikatörvény összhangban van az uniós joggal

A gyógyszertárak tulajdoni szabályozása összhangban van az uniós joggal, és megegyezik több más uniós ország szabályozásával. A kormány hamarosan válaszol a bizottság által feltett kérdésekre - reagált az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága pénteken arra, hogy az Európai Bizottság előző nap kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a patikatörvény előírásai miatt.
2014.09.30. Hírek

A svájciak kimondták: az egészségügy üzlet

Elutasították az országban működő több tucat, magánkézben lévő betegbiztosító felszámolását és egy egységes, állami egészségpénztár kialakítását célzó kezdeményezést a svájciak a kérdésről vasárnap tartott népszavazáson.
2014.09.30. Hírek

A büdzsé mellett a betegek pénztárcáját is súlyosan érinti

A korábban becsültnek a többszörösét, akár a 300 milliárd forintot, az összes egészségügyi közkiadás 15–18, a GDP-nek pedig az egy százalékát is elérhetik Magyarországon a túlsúllyal és az elhízással kapcsolatos egészségügyi közkiadások és lakossági költések – írja a vg.hu, egy nemrég közölt hazai kutatás eredménye alapján.
2014.09.26. Hírek

Szívünk Napja - Barátok közt

A töretlenül népszerű RTL Klub sorozat szereplői ügyelnek az egészségükre. Rendszeresen eljárnak szűrővizsgálatokra, s ezt ajánlják embertársaiknak is.
2014.09.25. Hírek

Több mint hárommilliárddal tartozik a Honvédkórház

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ 3,2 milliárdos tartozásból 2,5 milliárd hatvan napon túli, 731 millió forint 30 napon túli lejáratú, emellett júliusról augusztusra félmilliárddal nőtt, noha a tárca folyamatosan racionalizálja a működést - írja a napi.hu.
2014.09.25. Hírek

„Fókuszban a farmakovigilancia – a háziorvos szemével”

A farmakovigilancia a legtöbb orvos számára ismerősen csengő fogalom. De mit is takar pontosan tevékenység és mitől vált napjainkra olyan fontossá, hogy az orvosok számára is kötelezővé tegyék? Milyen lépések követnek egy gyógyszermellékhatás-bejelentést a hatóságok vagy a gyártó esetében? És mi a háziorvos szerepe a folyamatban? A MAGYOSZ október 11-i akkreditált továbbképzéséből minden kiderül.
2014.09.24. Hírek