hírek

Béremelés nélkül nem lehet itt tartani az orvosokat

Az orvosok bérének jelentős emelésére lenne szükség, hogy érdemben csökkenjen a külföldre távozók száma - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Velkey György. A közintézményekben zajló magánpraxisok kifehérítése után a szolidaritás elvéhez továbbra is feltétlenül ragaszkodna a Magyar Kórházszövetség elnöke.
2014.09.05. Hírek

Meggyógyult az ebolával fertőzött brit férfi

Teljes felépülése után hazaengedték a kórházból az első brit beteget, aki nyugat-afrikai tartózkodása során megfertőződött az ebolával. A 29 éves William Pooley-t egy speciális elkülönítő egységben kezelték a londoni Royal Free Kórházban. A beszámolók szerint a beteget a ZMapp nevű kísérleti gyógyszerrel kezelték és világszínvonalú ellátást kapott az egészségügyi intézményben - adta hírül a BBC.
2014.09.05. Hírek

Egy egész korosztály tűnhet el a magyar egészségügyből

Kórháztörvényről, forrásteremtésről, az alapellátás megerősítéséről, a betegbeutalási rend megváltoztatásáról és az orvosi életpályamodellről is beavatkozásra érett pontként beszéltek többek között a nemrég megrendezésre került egészségügyi konferencia előadói - írja a napi.hu.
2014.09.04. Hírek

Felkészületlenek az egészségügyi problémákra a magyarok

106 000 forintot költünk átlagosan évente az egészségünkre, azonban csak töredékét megelőzésre. A magyarok harmadát egy kisebb egészségügyi kiadás is váratlanul érintené, viszont akár kölcsönt is venne fel, hogy magánorvoshoz forduljunk – derül ki a Cofidis Hitel Monitor második negyedéves eredményeiből.
2014.09.03. Hírek

Sebész-robottal gyakorlatoznak magyar diákok

Egy sebészeti robot dolgozik, illetve oktatói jelleggel van jelen két hete az Óbudai Egyetemen – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában. Rudas Imre, az intézmény volt rektora elmondta: Amerikában 1500, a világban összesen 3 ezer ilyen robot van.
2014.09.02. Hírek

Mesterséges vér: rengeteg emberen segítene

A BBC egyik tudományos műsorában, a Fórumban (The Forum) minden héten komoly tudóssal, filozófussal vagy művésszel beszélgetnek, akinek egy percben kell előadnia jövőbemutató tervét, gondolatait valamelyik globális probléma megoldásával kapcsolatban.
2014.09.01. Hírek

Újra kellene szervezni a magyarországi allergológiai ellátást

Nékám Kristóf allergológus szerint sem a társadalom, sem a döntéshozók nem érzékelik, milyen súlyos és egyre növekvő problémát jelent az allergia Magyarországon. A Magyar Allergia Szövetség elnöke az MTI-nek adott interjújában azt mondta: létre kellene hozni egy szakmai, operatív központot, s annak irányításával át kell tekinteni, majd újra kellene szervezni a magyarországi allergiaellátást.
2014.08.29. Hírek