hírek

Eddig 41 ember betegedett meg feltehetően leptospirózisban

Eddig 41 ember betegedett meg feltehetően leptospirózisban, többségük Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakos, hárman megyén kívüliek, de munkavégzésük során ott fertőződhettek meg - közölte Sinkó-Káli Róbert megyei tisztifőorvos kedden az MTI-vel.
2014.08.27. Hírek

A botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében

Az esztétikai plasztikai sebészetben a ráncképződés csökkentésére alkalmazott vegyület, a botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében is - erre a következtetésre jutottak állatkísérletek során amerikai és norvég kutatók, akik eredményeiket a Science Translational Medicine folyóiratban tették közzé.
2014.08.22. Hírek

Idősek gondozására felvett támogatással éltek vissza Baranyában

Idősek gondozására felvett állami támogatással élt vissza a gyanú szerint egy pécsi székhelyű alapítvány, az ügyben eljárást folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatósága - tájékoztatta a szervezet sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.
2014.08.21. Hírek

KSH: több gyermek született, a halálozások száma mérséklődött

Mérséklődött a természetes fogyás üteme, miután 2014 első félévében több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklődött a tavalyi év azonos időszakához képest - olvasható a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott gyorsjelentésében.
2014.08.21. Hírek