hírek

Szakmai minimumbérről tárgyal az orvosokkal az államtitkárság

Az első félévben sem csökkent érdemben a külföldre távozó orvosok száma a tavalyi azonos időszakhoz képest; az egészségügyért felelős államtitkár jelezte, a probléma megoldása érdekében tárgyalásokat folytatnak az érdekvédelmi szervezetekkel - számol be róla a Magyar Nemzet.
2014.08.11. Hírek

Kritikus orvoshiány Ausztriában?

A fiatal egészségügyi szakemberek tömeges kivándorlása miatti kritikus orvoshiányra figyelmeztetett az osztrák orvosi kamara alelnöke – írta pénteken a Der Standard című osztrák napilap.
2014.08.11. Hírek

Kicsi az esély, hogy elérje hazánkat az ebola-járvány

Kicsi a valószínűsége, hogy a nyugat-afrikai ebola-járvány eléri Magyarországot - ezt az Országos Epidemiológiai Központ osztályvezetője, Kis Zoltán mondta a Kossuth Rádióban. A fertőzéses betegségben február óta majdnem ezren haltak meg négy nyugat-afrikai országban. Az egészségügyi világszervezet még pénteken nemzetközi vészhelyzetet hirdetett ki a járvány miatt.
2014.08.11. Hírek

Tízezernél több orvos, ápoló hagyta itt az országot

Nyolcezernél is több orvos és fogorvos, valamint több mint két és félezer ápoló, szülésznő ment külföldre az elmúlt hét és fél évben Magyarországról. A gyógyszerészeket és az egyéb egészségügyi dolgozókat is beleszámítva azonban összességében még ennél is többen hagyták itt a magyar egészségügyet - írja a vg.hu.
2014.08.08. Hírek

Népbetegség a koraszülés Magyarországon

A magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség mellett ma már a koraszülés is népbetegségnek számít hazánkban. A Semmelweis Egyetem kutatóinak legutóbbi tanulmánya szerint ebben érdemi változás csak akkor várható, ha az egészségpolitika a legnagyobb kockázatú roma nőkre koncentrál - írja a vg.hu.
2014.08.08. Hírek

Szükség van a pánikgombra a mentőben

Pánikgombbal hívhatnak segítséget a mentősök. Az elmúlt években ugyanis megszaporodtak a mentősök elleni támadások. A GPS alapú jelzőrendszernek köszönhetően a mentésirányítási központban már tudják hová kell segítséget küldeni.
2014.08.08. Hírek

HIV-gyógyszer növelte meg az élettartamot

HIV-gyógyszerek hatására emelkedett a várható élettartam Dél-Afrikában. A most közzétett adatok szerint az országban kilenc évvel nőtt a születéskor várható átlagos élettartam az egy évtizeddel korábbihoz képest – írja a BBC.
2014.08.05. Hírek

Túl olcsók a gyógyszerek

Lengyelországban sikerült annyira lenyomni a gyógyszerárakat, hogy már szervezett bűnbandák tucatjai foglalkoznak illegális exportjukkal. Az olcsó gyógyszerek kereskedelme óriási hasznot hoz - írja a napi.hu.
2014.08.05. Hírek

Az állam közvetlenül finanszírozhatja a kórházak fenntartását

A kórházak anyagi helyzetének rendezése érdekében azt javasolják a kormánynak, hogy az állam közvetlenül finanszírozza a létesítmények fenntartását - mondta az egészségügyért felelős államtitkár pénteken Tatabányán a Szent Borbála Kórház épülő új szárnyának megtekintése előtt.
2014.08.04. Hírek