hírek

Hanyatló háziorvoslás

Nem valószínű, hogy a legfeljebb 125 orvosnak most felajánlott, fejenként 6-10 millió forintos pályázati forrás érdemben változtatna az alapellátás tragédiát jósoló helyzetén - írja a nepszava.hu. Ma 199 háziorvosi praxis áll ugyanis tartósan betöltetlenül, köztük több már tíz éve, miközben a praktizáló családorvosok harmada már betöltötte a nyugdíjkorhatárt, így hamarosan újabb körzetek üresednek meg.
2014.07.31. Hírek

A Nemzeti Biztonsági Laboratórium képes az Ebola-vírus kimutatására

Magyarországon az Ebola-vírus felismerése az Országos Epidemiológiai Központban (OEK) és az ott működő Nemzeti Biztonsági Laboratóriumban teljes körűen megoldott. A szakemberek felkészültek a vírus kimutatására, arra, hogy a minta beérkezésétől számított néhány órán belül eredményt adjanak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.
2014.07.31. Hírek

Egészségőrök a háziorvos mellett

Közel ötvenezer ember egészségügyi alapellátása újulhat meg a segédegészségőrök tevékenysége nyomán, akiknek a legfőbb feladata a lakosság mozgósítása lesz.
2014.07.30. Hírek

Határzárlat az Ebola miatt

A libériai kormány elrendelte a nyugat-afrikai ország legtöbb határátkelőjének lezárását és szigorú intézkedéseket foganatosított, hogy feltartóztassa az Ebola-járvány terjedését. A vírus legkevesebb 660 emberrel végzett a térségben március óta.
2014.07.29. Hírek