hírek

Lenne igény magánpraxisra

Kétszintűvé kellene tenni az egészségbiztosítást, hogy aki tudja, megfizethesse az emelt szintű szolgáltatásokat – állítja Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász. A pénz akadályozza meg a betegek többségét abban, hogy magán egészségügyi szolgáltatót válasszanak - írja a vg.hu.
2014.07.11. Hírek

Új technológia a hallásjavító implantátumok beépítésében

Először ültették be Magyarországon egy műtéti folyamatban egyszerre mindkét fülbe a jelenleg elérhető legvékonyabb cochleáris, hallásjavító implantátumot. A műtétet Rovó László végezte el egy tizenhat hónapos kisgyermeken csütörtök reggel a Szegedi Tudományegyetemen, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán.
2014.07.11. Hírek

Hónapokig is tarthat az Ebola-járvány

Minden bizonnyal még hónapokig fog tartani a nyugat-afrikai országokban kitört Ebola-járvány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint. Az ENSZ szakosított szervezetének illetékese ezt a ghánai Accrában jelentette be, ahol találkozót tartott tizenegy nyugat-afrikai ország egészségügyi minisztere.
2014.07.07. Hírek

Elég a szoftkorrupt rendszerből

Vak, aki nem látja, mekkora a baj – mondja a Magyar Rezidens Szövetség elnöke. Dénes Tamás szerint mintha mesterségesen szegényítenék el az egészségügyet. Pedig ha nem tesznek több pénzt a rendszerbe, illetve rendes bérrendezésre, néhány év múlva tényleg nem lesz, aki ellássa a betegeket - írja a vg.hu.
2014.07.07. Hírek

Pert nyert a szakszervezet az állam ellen - fizethetnek a kórházi dolgozóknak

Perek dömpingjét indíthatják azok az egészségügyben dolgozók, akiktől megvonta munkaadójuk a jubileumi jutalmat, mert szerintük megszakadt az érintettek munkaviszonyának a jogfolytonossága akkor, amikor a korábbi állami fenntartású egészségügyi intézményeket gazdasági társasági formába kényszerítették -- közölte Székely Tamás , az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöke.
2014.07.07. Hírek

Nagy bajban vannak a német orvosok? Ezrével hagyhatják ott a munkát

Németországban a házi -és szakorvosok hiánya eddig főként a betegeknél jelentett problémát. Ám a Die Weltben közöl felmérés szerint az orvoshiány a következő években maguknak az orvosoknak is gondot jelenthet, ugyanis az öregségi nyugdíjuk sorsa kezd bizonytalanná válni. Ez pedig azzal magyarázható, minden negyedik házi- és szakorvos gondolkozik azon, hogy a következő 4-5 évben feladja a praxisát.
2014.07.07. Hírek

Igen ritkák a gyermekkori védőoltások miatti súlyos reakciók

Igen ritkák a gyermekkori védőoltások által kiváltott súlyos reakciók - erősítette meg egy új elemzés, amely szerint a vakcináknak nincs közük a leukémiához, az MMR-oltás nem okoz autizmust, ellenben ha a nem oltott gyerekek elkapják a vakcinákkal megelőzhető betegségek valamelyikét, életminőségüket rontó szövődmények is sújthatják őket.
2014.07.03. Hírek