hírek

Tovább szigorodnak az etikai szabályok a gyógyszeriparban

Hatályba lépett a négy gyógyszergyártói szövetség módosított Gyógyszer-kommunikációs Etikai Kódexe, amelynek célja a betegek érdekeinek legmagasabb szintű védelme, valamint a gyógyszeripari szereplők önmagukkal szemben felállított, legszigorúbb szabályok megalkotása - közölték a szövetségek szerdán az MTI-vel.
2014.07.03. Hírek

Az OECD-átlagnál kevesebbet költünk egészségügyre

Az állami és magán egészségügyi kiadások GDP-arányos, vagyis a hazai össztermékhez viszonyított összege 8 százalék volt 2012-ben Magyarországon, amely alatta marad a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 9,3 százalékos átlagának - ismertette a szervezet statisztikáját hétfőn.
2014.07.02. Hírek

Gyors segítséget kapnak a kórházak

Ha az országgyűlés megszavazza a támogatást, akkor a pénzt még nyáron átutalják az intézményeknek - jelentette be Zombor Gábor a Semmelweis-napon. Az államtitkár hozzátette: a támogatást elsősorban adósságaik csökkentésére, és működésük finanszírozására fordíthatják a kórházak.
2014.07.02. Hírek

Nyugdíjkorhatár-emelés gyógyítaná a magyar egészségügyet

A lakosság idősödése, a korfa alakulása, az elvándorlás, a járulékfizetők számának csökkenése drámaian befolyásolja a nyugdíjrendszer stabilitását. Vajon hogyan hat e trend az egészségügyi finanszírozás fenntarthatóságára? - kérdezte a napi.hu Orosz Évától, az ELTE Egészségpolitikai és Egészség-gazdaságtan tanszékének vezetőjétől és Mihályi Péter egészségügyi közgazdásztól.
2014.07.01. Hírek

Még a nyáron plusz támogatást kaphatnak a kórházak

Még a nyáron plusz támogatást kaphatnak a kórházak - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek adott interjújában. Zombor Gábor elmondta azt is, hogy egyik legfontosabb feladatának tartja az egészségügyi dolgozóknál tapasztalható elvándorlási folyamat további lassítását, és hosszabb távon a tendencia megfordítását.
2014.07.01. Hírek

10 millió font az antibiotikumok kutatására

Az antibiotikumok kutatását választották a 10 millió fontos (3,8 milliárd forint) Longitude-díj témájául, mivel a korábban hatásos gyógyszereknek ellenálló baktériumtörzsek napjaink egyik legégetőbb egészségügyi kihívását jelentik - tették közzé a szervezők a BBC One Show című adásában.
2014.06.30. Hírek

Csoda(mű)szer a hepatitis C ellen?

Az egyiptomi hadsereg fejlesztette új gép állítólag vérvétel nélkül, pillanatok alatt, közel 100 százalékos hatékonysággal kimutatja és gyógyítja is a krónikus májgyulladást okozó fertőzést. Fél év múlva üzembe is helyezhetik.
2014.06.30. Hírek