hírek

Őszre várhatók az egészségügy konszolidációjának részletei

Konszolidációs javaslat készül az egészségügyben. A tárca nyáron dolgozza ki a részleteket, és ősszel már a parlament elé kerülhet a javaslatcsomag. Bár nem tudni, hogy a régóta várt strukturális reformok megvalósulnak-e, az orvosi kamara paradigmaváltást sürget az ágazat döntéshozóinak körében.
2014.06.27. Hírek

Megérkezhetett az ebola Európába

A spanyol egészségügyi minisztérium arra gyanakszik, hogy ebolában betegedett meg egy páciens, akit egy valenciai kórházban ápolnak. A beteget, akinek az állapota stabil, még vizsgálják, de az eddigi vizsgálatok alapján nem lehet kizárni az ebola veszélyét.
2014.06.26. Hírek

Magyar genetikus a rák kockázatait vizsgáló világméretű programban

Magyar genetikust hívtak meg a BRCA-kihívás világméretű programjába. A mellrák kockázatával összefüggő BRCA1 és BRCA2 génekről elnevezett nemzetközi programba másik három európai genetikai központ vezetője mellett Oláh Editet, az Országos Onkológia Intézet osztályvezetőjét hívták meg - áll az intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.
2014.06.25. Hírek

Egyre többet betegeskednek a magyar gyerekek

Az asztma, a különböző bőrgyulladások és a vérszegénység voltak a leggyakoribb betegségek a gyerekek körében 2011-ben a háziorvosok és a házi gyermekorvosok nyilvántartásai szerint.
2014.06.25. Hírek

Fontos változás jön az e-patikákban

Egységes logó teszi majd lehetővé a fogyasztók számára, hogy meggyőződjenek arról, hogy az Európai Unióban működő internetes patikák engedélyei rendben vannak-e - közölte kedden az Európai Bizottság.
2014.06.25. Hírek

Túl sok az amputáció

Magyarországon évente nagyjából kilencezer lábat amputálnak, és a cukorbetegek számának növekedésével ez a szám folyamatosan emelkedik. Az amputációk több mint a fele azonban elkerülhető lenne, ha az egészségbiztosító nem a lábak levágásában, hanem a megmentésükben tenné anyagilag érdekeltté a kórházakat, illetve, ha létrejöhetne az intervenciós radiológiának a szakma által évek óta szorgalmazott országos hálózata - írja a vg.hu.
2014.06.24. Hírek

OEP közlemény

Az OEP Informatikai osztálya jelezte a felhasználók felé, hogy legkésőbb a hét közepéig lecserélik az OEP központi *.oep.hu tanúsítványát, a közelgő lejárata miatt.
2014.06.23. Hírek