hírek

A depresszió leküzdését segítő weboldal indult

A depresszió leküzdését, az öngyilkosság megelőzését segítő weboldalt indított az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) - közölte Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének főigazgató-helyettese szerdán az MTI-vel.
2014.06.12. Hírek

Kik a legkiégettebb orvosok?

Miközben a sebész a frontember a műtőben, az aneszteziológus a háttérbe vonulva végzi a dolgát. Hogy lehet, hogy orvosi berkekben mégis ők a legfáradtabb és legkiégettebb szakma világszerte? Itthon ráadásul a körükben a legnagyobb a külföldre vándorlás is - írja az origo.hu.
2014.06.11. Hírek

Ezek a jövő gyógyszerei

A mintegy 900, támogatott gyógyszer-hatóanyagnak ugyan csak alig 6 százaléka úgynevezett biológiai készítmény, a csaknem 300 milliárd forintos gyógyszerkasszának viszont ezek viszik el a majdnem 17 százalékát, mintegy 50 milliárd forintot. A nem szintetikus szerek számos területen jelentős előrelépést jelentenek a terápiában - írja a vg.hu.
2014.06.10. Hírek

Foci VB: malária, sárgaláz is fenyeget

Több tízezer forintjába is kerülhet egészsége védelme annak, aki olyan vidékre utazik, ahová ajánlott beoltatnia magát bizonyos betegségekkel szemben. A foci VB-re készülők kiadásai között az amúgy sem olcsó belépők, repülőjegy és szálloda mellett ez nyilván nem a legnagyobb, viszont az egyik legfontosabb tétel - írja a vg.hu.
2014.06.10. Hírek

Több ezer egészségügyi szolgáltatótól vár jelentést az Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Minden, hazánkban működő egészségügyi szolgáltatótól adatközlést vár az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2014. július 1-ig. Egy törvénymódosítást követően a Hivatal által vezetett közhiteles nyilvántartás kiegészül az egészségügyi szolgáltatók, gyógyszertárak által foglalkoztatott egészségügyi dolgozókra vonatkozó információkkal. Emellett az egyéni vállalkozóként, társas vállalkozóként egészségügyi tevékenységet végző szolgáltatók adatai is bekerülnek a listába.
2014.06.06. Hírek

Lecsaptak a webes patikákra

Egyetlen hét alatt harmincezer illegális gyógyszerhirdető és -forgalmazó webfelületet "zártak be", több mint félmillió csomagot vizsgáltak át világszerte egy összehangolt nemzetközi ellenőrzés keretében - tudta meg a Népszabadság az Országos Gyógyszerészeti Intézettől (OGYI).
2014.06.05. Hírek

Először alkalmaztak "műtüdőt" Magyarországon

Magyarországon először alkalmaztak úgynevezett műtüdőt egy légúti daganat eltávolítása közben, az április végén végrehajtott beavatkozás sikerrel járt, a beteg azóta hazamehetett és panaszmentes - közölte az Országos Onkológiai Intézet (OOI) az MTI-vel.
2014.06.05. Hírek