hírek

Újradefiniálta Balog az orvoselvándorlást

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterjelölt sikerekről, és az eddigiek folytatásáról, az ellenzéki képviselők katasztrofális egészségügyi és szociális állapotokról beszéltek a miniszterjelölt népjóléti bizottsági meghallgatásán - írja a napi.hu.
2014.06.04. Hírek

Az E-Alapban 4,5 milliárdos a hiány

Az Egészségbiztosítási Alap 4,5 milliárdos hiánnyal zárta az első négy hónapot. A gyógyító megelőző ellátásokra 28 milliárd, ezen belül gyógyszertámogatásra az előirányzottnál 20 milliárddal többet költöttek április végéig - derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) honlapján közölt adatokból.
2014.06.03. Hírek

Drága fantomkórházak

Akár rekreációs központ is nyílhatna a Lipótmezőn, az egykori Pszichiátriai Intézet épületében, ehelyett 11 másik volt kórházépülettel együtt hét éve üresen áll, és csak viszi a pénzt. A fantomkórházak őrzése, állagmegóvása évente ötszázmillió forintot emészt fel - írja a vg.hu.
2014.06.03. Hírek

Rémes a magyar gyerekek egészségi állapota

A magyar gyerekek túl sok cukros italt fogyasztanak, kevés friss gyümölcsöt és zöldséget esznek, nem mozognak és nem alszanak eleget - derült ki egy nyolc országban végzett európai kutatásból, amelynek magyar résztvevői közül minden hatodik gyermek túlsúlyosnak, illetve elhízottnak bizonyult.
2014.06.02. Hírek

Ez az új trend a gyógyszerkutatásban

Öt kontinens negyven országából érkeztek szakemberek arra a gyógyszerkutatási konferenciára, amelyet a múlt héten a Semmelweis Egyetem szervezésében Budapesten tartottak.
2014.06.02. Hírek