hírek

Tüdőszövetmodellen végeznek kutatásokat Pécsett

Háromdimenziós emberi tüdőszövetmodellel kapcsolatos kutatásoknak biztosít megfelelő infrastruktúrát az az új laboratórium, amelyet kedden adtak át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpontjában.
2014.05.28. Hírek

Koraszülöttek életét mentheti meg a jó döntés

Az Egészségügyi Világszervezet felmérése szerint évente 15 millió kisbaba koraszülöttként jön a világra, és ez a szám egyre növekszik. Közülük sajnos 1 millió csecsemő életét is veszti a koraszüléssel járó kockázatok következtében.
2014.05.26. Hírek

Egyre nő a melanómás betegek száma Magyarországon

Évente négyszáz halálos áldozatot követel a melanóma, azaz a festékes bőrrák Magyarországon, és a megbetegedések száma az elkövetkezendő hat évben akár másfélszeresére is nőhet - közölték szakemberek a Magyar Dermatológiai Társulat melanómáról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.
2014.05.26. Hírek

Perlik a kamarát

Polgári peres eljárást indít a Magyar Orvosi Kamara volt felügyelőbizottsági elnöke a testület ellen. Bánki Magdolna szerint erre azért van szükség, mert a szervezet vezetőségét ért kritika után nem történt semmilyen vizsgálat – írja a Magyar Nemzet.
2014.05.22. Hírek

Inárcs – csúcson a hepatitis A járvány

A dabasrégió.hu információi szerint már több, mint egy tucat hepatitis A fertőzöttet regisztráltak Inárcson, ezért beoltották az iskolásokat és az óvodásokat egyaránt. A helyi járvány miatt elmarad a Pünkösdre tervezett falunap is.
2014.05.21. Hírek