hírek

Kevesebben járnak szűrővizsgálatokra

Összességében csökkent a szűrővizsgálatokra járók aránya 2010-hez képest, ugyanakkor laborvizsgálatra, emlő- és méhnyakrák-szűrésre többen mennek el. Az aktív korú magyar lakosság egyötöde szerint az egészségügyi szűrés felesleges, az egészségpénztári tagok viszont sokkal tudatosabbak ebben a kérdésben - derül ki a GKI Gazdaságkutatónak a Prémium Egészségpénztár megbízásából végzett felméréséből, amelynek eredményét kedden közölték az MTI-vel.
2014.05.21. Hírek

Nyári szabadságolások az egészségügyi intézményekben

A jogszabály nem ír elő különösebb intézkedést a nyári szabadságolásokra, egy a lényeg: a folyamatos, zökkenőmentes betegellátás biztosítása. Ez az intézményvezető feladata és felelőssége, ennek függvényében adhatja ki tehát a szabadságokat a nyári időszakra.
2014.05.21. Hírek

Antidepresszánsba fojtjuk bánatunk

Minden ötödik magyar szed valamilyen gyakorisággal nyugtatót, 9 százalékuk rendszeresen. Alkohollal a felnőttek öt százaléka oldja a feszültséget – derül ki a Generali a Biztonságért Alapítvány felméréséből.
2014.05.20. Hírek

Gyorsan nő a kórházak adóssága

Az InfoRádió információi szerint a kórházak adóssága már az első negyedév végére elérte a tavaly júliusi szintet. Az év végén kapott több mint 33 milliárd forintos állami konszolidációt nem érezte meg az intézményrendszer - véli az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
2014.05.19. Hírek

Egyre több gyerek lesz cukorbeteg

Jelentősen növekedett az 1-es és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők aránya az amerikai gyerekek és fiatalok között – állapította meg egy új tanulmány.
2014.05.19. Hírek

Változások az egészségügyben

Azt még nem tudni ugyan, hogy ki lesz a harmadik Orbán-kormány egészségügyi államtitkára, ám annyi már biztos, hogy széke a következő ciklusban sem lesz kényelmesebb, mint volt az előzőben. A várható irányokat illetően szakmai körökben egyesek abból indulnak ki, hogy Szócska Miklós esetleges maradása a változatlanságot jelképezné.
2014.05.16. Hírek

Összefogott öt egészségügyi érdekképviselet

Elsősorban a béremelés folytatását, kiszámítható életpályamodellt és az egészségügyi ellátások valós árú finanszírozását határozta meg elérendő közös célként öt egészségügyi érdekképviselet. Erről az érdekképviseletek képviselői beszéltek csütörtökön budapesti sajtótájékoztatójukon, amely egyfajta csatlakozás volt az európai orvosok tiltakozó akciójához.
2014.05.16. Hírek

Miért fontos a hiteles orvosi tájékoztatás?

Migrén, gyomorrontás, ízületi fájdalmak… a magyar lakosság közel 89 százaléka keres rá - orvosi konzultáció előtt vagy után - az interneten az ilyen és ehhez hasonló panaszokra. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy – ha már az internet elkerülhetetlenül és visszafordíthatatlanul részévé vált az információszerzésnek – a beteg legalább megbízható forrásból tudjon tájékozódni.
2014.05.15. Hírek