hírek

Alig tudják kifizetni az orvosokat a kórházak

Sok kórházban nyolc-tíz hetet is várnia kell a számlázó orvosoknak, amíg megkapják a fizetésüket, annyira nincs már tartaléka az intézményeknek, írja a Népszabadság szerdai számában. A lap szerint a kórházak adóssága májusra jóval meghaladta a hatvanmilliárd forintot.
2014.05.14. Hírek

Mérséklődött az orvoselvándorlás

Kevesebb orvos és ápoló kérte ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági bizonyítványt az idei első negyedévben, mint egy évvel korábban – derült ki a Magyar Nemzet által megismert adatokból. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, mostanra lett meg az ágazatban végrehajtott intézkedések eredménye.
2014.05.12. Hírek

A járóbeteg-ellátásban nem történt előrelépés

Bár szlogenek szintjén megjelenik a járóbeteg-szakellátás az egészségpolitika prioritásai között, az elmúlt négy évben nem történt áttörés a mindennapi intézkedésekben, a finanszírozás területén vagy a jogszabályalkotásban - olvasható a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2014.05.08. Hírek

1000 lakosra 1,9 orvos jut

Csaknem 15 ezer orvos hagyta el Romániát az ország 2007-es európai uniós csatlakozása óta, így az ezer lakosra jutó orvosok száma 1,9-re csökkent: ezzel Románia az utolsó helyre került Európában - közölte kedden Dorel Sandesc, a bukaresti szaktárca államtitkára.
2014.05.07. Hírek

Már a meddőség is kezelhető őssejttel?

A szakemberek újabb előrelépést tettek a terméketlenség kezelésére: meddő férfiak bőréből származó sejteket sikeresen alakítottak át hímivarsejtekké - adta hírül a wftc.com.
2014.05.06. Hírek

Orvoshiány az egész Európai Unióban

John Dalli a Háziorvosok Európai Uniója (UEMO) nyilvános közgyűlésén hangsúlyozta: Európában az egészségügyi dolgozók száma egyre kevesebb, holott az elöregedő társadalmakban egyre nagyobb szükség lenne rájuk.
2014.05.06. Hírek

Hamis Herpectin ampullák az európai piacon

Az Európai Gyógyszer Ügynökség (EMA) figyelmeztetést adott ki, mely szerint egy tételnyi a trasztuzumab (Herceptin, Roche) tartalmú ampullát eltulajdonítottak, majd manipulálva visszakerült az ellátó láncba.
2014.05.05. Hírek

Egészségesebb a pszichiátriai ellátórendszer

Magyarországon már harmadik éve csökken az öngyilkosságok száma, és mára elérte a 2006-os szintet – állítja Németh Attila, a tavaly nyáron megnyílt Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet főigazgató főorvosa.
2014.05.02. Hírek