hírek

Nem rövidülnek a várólisták

Hiába kaptak tavaly év végén csaknem nyolcszáz millió forintot a kórházak a térd- vagy csípőprotézisre várók számát, a finanszírozás még mindig alacsony ahhoz, hogy jelentősen növelni lehessen a műtéti kapacitást - írja a Világgazdaság.
2014.04.22. Hírek

Kínai teának álcázták a hamis gyógyszereket

Körülbelül 2,4 millió, a feltüntetett jelzés szerint kínai teát tartalmazó konténerekbe rejtett hamis gyógyszert foglaltak le a francia vámhatóságok. Az EU-ban állítólag ez volt az eddigi legnagyobb hamisgyógyszer-fogás.
2014.04.18. Hírek

Orvoshiány Németországban

A Német Szövetségi Orvosi Kamara által közé tett legfrissebb statisztika szerint 2013 végére az orvosok száma 357 252 főre növekedett, ami 2,5 százalékos növekedésnek felel meg. 2013-ban a nők aránya elérte a 45 százalékot. A kamara elnökének nyilatkozata szerint realitás ma már az is, hogy az orvosok számának növekedése ellenére egyre fokozódik az orvoshiány.
2014.04.18. Hírek

Több milliárdos kiadás lesz az XP-csere a kórházakban

Komoly biztonsági kockázatnak vannak kitéve a kórházak informatikai rendszerei, azokon keresztül pedig a mindennapi betegellátás is annak következtében, hogy a Microsoft április elején megszüntette az XP operációs rendszer frissítésének támogatását - írja a vg.hu.
2014.04.15. Hírek

Megtalálták a Parkinson-kór okát?

Egy új kutatás megállapította a Parkinson-kór kiváltójának biológiai okát. Az eredmények új korai diagnosztikai módszerek és olyan kezelési lehetőségek kidolgozásához vezethetnek, amelyeknek köszönhetően még a tünetek jelentkezése előtt megállítható a betegség progressziója - írja a Fox News.
2014.04.15. Hírek

Nyolcadik Innovációs Díját nyerte az Egis

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. ramipril-amlodipin hatóanyagú fix kombinációs készítménye nyerte el a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2013. évi Innovációs Díját, amelyet dr. Hodász István, az Egis vezérigazgatója vett át a a Parlamentben tartott díjátadó ünnepségen.
2014.04.11. Hírek

Vérmentes műtétet végez a robotkígyó

A sebészi beavatkozások során általában elkerülhetetlenek a bemetszések, vágások és a vér. A Medrobotics robotgyártó cég azonban fejlesztett egy kígyószerű sebészeti eszközt, a Flex Systemet, amivel a vérontás mértéke csökkenthető - írja azindex.hu.
2014.04.09. Hírek