hírek

Félig üres vagy félig teli a gyógyszerespohár?

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete 24 kutatás és fejlesztés orientált gyógyszeripari vállalatot tömörít Magyarországon, melyek értékben a hazai gyógyszerforgalom 60 százalékát adják. Az egyesület elnöke Dr. Jakab Zoltán a kormányzati ciklus újraindulásának apropóján foglalta össze a múltat és tekint előre a jövőbe.
2014.04.09. Hírek

Kevesebben gyógyulnak a jövőben külföldön

A tavalyi 1,6 milliárd forinttal szemben idén ugyan már 1,7 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar betegek külföldi gyógykezelésének finanszírozására, könnyen lehet, hogy ennek az összegnek csak egy részét használják majd fel valójában - írja a vg.hu.
2014.04.09. Hírek

Nem csak a magyarok adnak hálapénzt

A romániai városlakók csaknem 70 százaléka fizet hálapénzt, vagy ad ajándékot a jobb egészségügyi szolgáltatásért - közölte pénteken az Agerpres hírügynökség, egy friss felmérés adatait ismertetve.
2014.04.07. Hírek

A Magyar Kórházszövetség üzenete

A magyar társadalom stabilizálódása és a gazdaság fellendülése elképzelhetetlen biztos alapokon álló egészségügy és a jelenleginél egészségesebb lakosság nélkül – e célok eléréséhez ajánl együttműködést a Magyar Kórházszövetség, amely a következő 10 üzenetet küldi a magyar társadalom, a tagkórházak, az egészségügyben dolgozó munkatársak és a döntéshozó testületek tagjai felé.
2014.04.02. Hírek

Műtéttel tartósan visszafordítható a cukorbetegség

A gyomorműtét tűnik a leghatásosabb eszköznek, amellyel az elhízott vagy túlsúlyos páciensek 2-es típusú cukorbetegsége tartósan visszafordítható. A betegeknek még az operáció után három évvel sem kellett visszatérniük a gyógyszeres kezeléshez – derült ki egy hosszú távú amerikai kutatásból.
2014.04.02. Hírek