hírek

„Szégyenletesen alacsonyak az ügyeleti díjak”

Az elmúlt négy évben számos előrelépés történt az egészségügyben, az infrastrukturális beruházások nyomán például sokat javult az ellátás színvonala, a kórházak biztonságos működéséhez szükséges finanszírozás továbbra sem megoldott, ami miatt továbbra is folyamatos válságmenedzselésre kényszerülnek a kórházvezetők. Többek között erről beszélt a Magyar Kórházszövetség jövő heti közgyűlése előtt a Világgazdaságnak Velkey György elnök.
2014.03.31. Hírek

Kötelező lett a pneumococcus elleni védőoltás

A kötelező oltási rend része lett a pneumococcus baktérium elleni oltás, amellyel középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és agyhártyagyulladás előzhető meg; a hatályos rendelet a Magyar Közlöny idei 46. számában jelent meg.
2014.03.31. Hírek

Klinikai Kutatási Inkubátorház nyílik Budapesten

A közel 1000 m2 alapterületű Klinikai Kutatási Inkubátorház Budapest XII. kerületében található, melyet 240 millió forintból épített a BiTrial Kft. A cél a hazai klinikai kutatási startup vállalkozások növekedési pályára állítása.
2014.03.31. Hírek

Ritkábban kell majd kórházba járni

Stratégiai megállapodást kötött a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház és a Microsoft Magyarország Kft. A kormányzati e-egészségügyi programokba illeszkedő projekt keretében hatékonyabb betegkövetést biztosítanának az információtechnológia segítségével - írja az mno.hu.
2014.03.28. Hírek

Orvoshoz nem szeretünk járni – de akkor honnan tudjuk, mi a baj?

Akut panasz, vagy betegség fennállásakor, az esetek több mint 90%-ában nem fordulunk orvoshoz, noha a legtöbben félünk a problémák okozta esetleges szövődményektől – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu internetes portál megbízásából készített.
2014.03.28. Hírek

Vége az influenzajárványnak

Véget ért a hat hete kezdődött országos influenzajárvány, mivel az országosan regisztrált betegszám a múlt héten a járványküszöb alá csökkent, de az ország egyes területein még terjed a betegség - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ).
2014.03.27. Hírek