hírek

Magyar szakembereket díjazott az Alvásorvosok Világszövetsége

Egy nemzetközi alvásminősítő rendszer kidolgozása, az alvásproblémák kezelése, valamint az ezek miatti közúti balesetek megelőzése terén végzett tevékenységéért díjazta magyar szakemberek egy csoportját az Alvásorvosok Világszövetsége (World Association of Sleep Medicine - WASM) az alvás világnapja alkalmából.
2014.03.13. Hírek

Csökkenő arányú tb-támogatás

A vény nélkül kapható orvosságokkal együtt a betegek tavaly csaknem ugyanannyit költöttek gyógyszerekre, mint a biztosító. Csakhogy amíg a tb-támogatás aránya folyamatosan csökken, a betegterhek évek óta nőnek - írja a Világgazdaság.
2014.03.11. Hírek

Elindul a szívinfarktus-regiszter

Negyedévente be kell jelentenie a kezelőorvosoknak a szívinfarktussal kapcsolatos megbetegedéseket a Nemzeti Szívinfarktus Regiszter részére. Az első adatszolgáltatást április 15-éig kell teljesíteni - áll Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter új rendeletében, amely a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.
2014.03.11. Hírek

Új felügyelőbizottsága van a kamarának

A MOK Felügyelő Bizottsága korábbi elnökének, alelnökének és három tagjának lemondása miatt - idén már másodszor - újra össze kellett hívni a kamara küldöttközgyűlését.
2014.03.10. Hírek

Debreceni kardiológiai napok

Kardiológusok, belgyógyászok, háziorvosok, rezidensek és Ph.D. hallgatók részvételével kezdődött meg Debrecen legnagyobb orvoskongresszusa, a kardiológiai napok programsorozata pénteken a helyi Kölcsey központban.
2014.03.07. Hírek