hírek

Nem nő az influenzaszerű megbetegedések száma

Megállt az influenzaszerű megbetegedések számának négy hete tartó folyamatos emelkedése a 9. héten becsült adatok alapján: február 24. és március 2. között az előző heti 26 200-zal szemben 25 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján szerdán.
2014.03.06. Hírek

Bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden

A páciensek gyógyulását gyorsabbá, ellátásukat hatékonyabbá tevő bőrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Montana Tudásmenedzsment Kft. szakemberei – közölte Kun Éva, a Montana Kft. elnöki tanácsadója szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.
2014.03.06. Hírek

Egyetlen kórház sem fog "bedőlni"

Egyetlen kórház sem dőlt be, és nem is fog a jövőben sem, ezért az egészségügyért felelős államtitkárság visszautasít minden tudatos rémhírterjesztést - közölte a tárca kedden az MTI-vel.
2014.03.05. Hírek

Drága beteg, drága terápia

Több mint 147 millió receptet váltottak be, ezzel összesen több mint 281 milliárd forintnyi gyógyszertámogatást használtak fel a betegek tavaly Magyarországon. Volt, akinek az éves gyógyszer­terápiájára majdnem 278 millió forintot költött az egészségbiztosító - írja a Világgazdaság.
2014.03.04. Hírek

Új utakon a brit háziorvosok - ez a követendő példa?

A King's Fund kutatóintézet közzétett egy jelentést, amelyben az egészségügy jövőképét a háziorvosi praxisok és a közösségi/szociális ellátás együttműködéséből létrejövő "családgondozó hálózatokban" látják - olvasható a HealthOnline egészségügyi portálon.
2014.03.04. Hírek

Milliókkal támogatja az állam az agykutatást

A depressziót, a migrént, az Alzheimer-, a Parkinson-kórt, a szkizofréniát és az agyi áttételes daganatokat vizsgálja majd a Semmelweis Egyetem (SE) a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) keretében; a program segítségével két nagy értékű eszközt is beszerezhet az intézmény 300 millió forint értékben.
2014.03.04. Hírek

Kevesebb orvos menne külföldre

Csökkent a kivándorlást tervező orvosok száma, viszont az ápolók, gyógyszerészek és fogorvosok közül többen dolgoznának külföldön – írja hétfői cikkében a Magyar Hírlap az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal legfrissebb adataira hivatkozva.
2014.03.03. Hírek

Veszélyes a gyenge forint az egészségügyre

Az egészségügyi intézményeket és a gyógyászati segédeszköz cégeket, végső soron pedig a betegellátást is veszélybe sodorhatja, ha tartósan gyenge marad a forint. Az egészségügyi ellátáshoz szükséges anyagok, eszközök döntő része ugyanis importból származik - írja a vg.hu.
2014.02.28. Hírek