hírek

Egyre több a hamisított fogászati eszköz

Egy fogfúráshoz és tisztításhoz használt orvosi műszer esett szét egy rendelőben az Egyesült Királyságban, miközben egy pácienst kezeltek vele. Mint kiderült, a fogorvos az internetről szerezte be az eszközt.
2014.02.22. Hírek

A MOK közleménye

A Magyar Orvosi Kamara Országos Küldöttközgyűlése a közeli napokban minősített többséggel erősítette meg a Kamarát vezető elnök és az elnökség minden tagját, visszautasítva ezzel az időközben lemondott felügyelőbizottság kezdeményezését az elnökség eltávolítására.
2014.02.21. Hírek

Egyre intenzívebben terjed az influenza

Egyre intenzívebben terjed az influenza, az előző héthez képest 30 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerdán az MTI-vel.
2014.02.20. Hírek

Milyenek a rákos betegek esélyei Magyarországon?

A következő évtizedekben gyors iramban fog nőni a daganatos megbetegedések száma – vetíti elő a WHO legújabb jelentése. Az, hogy a diagnózis felállítása után mennyi esélye van a betegnek a túlélésre, nagyon is függ attól, hogy hol él. Az mno.hu utánajárt, hogy milyen esélyei vannak a rákos betegeknek Magyarországon.
2014.02.20. Hírek

Nyálteszttel mutatható ki a depresszió

Az enyhe depresszió jeleit mutató tinédzser fiúk nyálából vett minta elemzésével kimutatható, hogy melyiküknél alakulhat ki később súlyos depresszió – ismertette egy brit agykutatók által készített új tanulmány.
2014.02.19. Hírek

Új rendszer segít a betegellátás biztonságának növelésében

Bemutatták azt az új akkreditációs rendszert, amelynek segítségével a betegellátás biztonsága javítható. Ez a program a felelős egészségügy kialakításának egyik fontos eleme – méltatta a rendszert Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a rendszer bemutatására rendezett keddi sajtótájékoztatón. A felelős egészségügy kialakításához elengedhetetlenül fontos a vezetői felelősség és a belső elkötelezettség. Ebben segít a program – emelte ki az államtitkár.
2014.02.18. Hírek

Szülés után 12 héttel is magas a vérrög kialakulásának kockázata

Nem csupán a terhesség ideje alatt, hanem a szülést követő legalább 12 hét során is fokozottabb a kockázata a vérrög kialakulásának a nőknél - állapították meg a szakemberek, rámutatva, hogy az eredmények tanúsága szerint a kockázati időszak mintegy kétszer hosszabb az eddig véltnél.
2014.02.18. Hírek

Hamarosan itthon is elvégezhetik a tüdőátültetéseket

"Tíz éve készülünk a tüdőtranszplantációs program hazahozatalára, ami egy többlépcsős folyamat, most ennek az utolsó fázisában vagyunk” – fogalmazott Dr. Lang György, a Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Tanszékének vezetője, aki a magyar betegek tüdőátültetését jelenleg is végzi a bécsi Klinische Abteilung für Thoraxchirurgie mellkassebész professzoraként.
2014.02.18. Hírek