hírek

Borsodban tesztelik az új egészségügyi rendszert

Előbb kipróbálják Borsod-megyében az új szociális ápolási rendszert, és csak azután adják át országszerte a kórházak ápolási ágyait a szociális szektornak – derült ki Pintér Sándor keddi „szakpolitikai” tájékoztatóján. 
2022.11.25. Hírek

Folyamatos fejlesztések az EESZT-ben

A digitalizáció miatt nap mint nap, rengeteg betegadatot rögzítenek az okoseszközök és ez lépésre ösztönzi az egészségügy minden területén dolgozókat. Információkat gyűjtenek az egészségbiztosítók és a gyógyszercégek is a klinikai kutatások alkalmával, és ezeket pedig rendszerezni kell, hangzott el a Digital Health Summit konferenciáján.
2022.11.24. Hírek

Ígéretes rák elleni terápiát vizsgál a génsebészet

A CRISPR génszerkesztési technológiával olyan fejlett immunsejteket hoztak létre, amelyek hatékonyak a rákos sejtek elpusztítására. A technológia az első kismintás kutatás szerint segíthet a daganatos megbetegedések kezelésében, de további vizsgálatokra van szükség.
2022.11.23. Hírek

Innovatív terápiákkal gyógyulnak a pszichiátriai betegek a Semmelweis Egyetemen

Új, természet- és kalandterápiás lehetőség segít többek között a Borderline személyiségzavarban, depresszióban, szorongásos zavarokban, bulimiában szenvedő betegeknek, illetve az önsértést és öngyilkossági kísérletet elkövetőknek a Semmelweis Egyetemen. A Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán egy pályázatnak köszönhetően egészülhettek ki a korábbi gyógymódok az innovatív terápiás lehetőségekkel.
2022.11.21. Hírek

A Covid-járvány után jöhet a „rákjárvány”

Szakértők arra figyelmeztettek, hogy Európát „rákjárvány” fenyegeti, hacsak nem tesznek sürgős lépéseket a kezelés és a kutatás fellendítésére, miután a becslések szerint 1 millió diagnózis maradt el a világjárvány során.
2022.11.17. Hírek