hírek

Átadták az új helyre költözött PTE Bőrklinikát

Ünnepélyes keretek között átadta Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora, Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központ főigazgatója és Csizi Péter, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere a decemberben elköltözött PTE Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika Akác utcai telephelyét.
2014.02.07. Hírek

Otthonszülés: meglepő halálozási arányokat talált egy kutatás

Közel négyszer nagyobb a csecsemőhalál kockázata, ha a kismama otthon, bába közreműködésével szül, mint ha szintén bába segítségével, de kórházban hozza világra gyermekét - állítja egy új kutatás. Az eredményeket viszont egy másik szakértő - aki bábaként is dolgozik - potenciálisan félrevezetőnek találta - írja a hvg.hu.
2014.02.06. Hírek

Maradt pénz a büdzsében

A járóbeteg-ellátás visszamenőleges támogatására, az onkológiai diagnosztika többletköltségeire, illetve a várólisták csökkentésére fordítják az egészségügyben tavaly megmaradt 3,2 milliárd forintot - közölte a területért felelős államtitkár.
2014.02.06. Hírek

Nem lesz egyetlen rákgyógyszer

Dollár százmilliárdokat emésztettek és emésztenek fel jelenleg is azok a kutatások, amelyek során tudósok a rák ellenszerét keresik. Az eddigi felfedezések nyomán az egykori halálos kór mindinkább krónikus betegséggé szelídül, sőt több daganattípus, időben felismerve, száz százalékosan elpusztítható - írja a vg.hu.
2014.02.04. Hírek

Vérvizsgálattal kimutatható a mogyoró-allergia

Hamarosan egy egyszerű vérvizsgálattal kimutatható lesz a mogyoró-allergia, ami azért jelentős, mert eddig az orvosok nem tudták megvizsgálni, hogy az immunterápián átesett pácienseknél valóban hosszú távon elmúlt-e az allergia - írja a Business Standard.
2014.02.04. Hírek

Nem esznek elég kolint a várandós anyák

A terhesség alatt, különösen annak utolsó három hónapjában nagy mennyiségű kolinra van szüksége az anyai szervezetnek, többre, mint amennyit a táplálkozási ajánlás tartalmaz, mert a kolinhiányos táplálkozás születési rendellenességet okozhat.
2014.02.03. Hírek

Orvosok a patikai gondozásról

Bár a patikai gondozás fogalmának ismertsége változó az orvos szakma körében, abban jellemzően egységesek a vélemények, hogy e kiegészítő szolgáltatás komolyan támogathatja az orvos munkáját, vagy akár az egészségügybe vetett bizalmat is erősítheti – többek között ezek a legfontosabb megállapításai egy a H2Online kommunikációs ügynökség megbízásából készített nem reprezentatív felmérésnek, amelyet a cég az orvos-szakma patikai gondozásról alkotott véleményének megismerése céljából kezdeményezett.
2014.02.03. Hírek