hírek

Milliárdos szponzoráció

Több mint kétmilliárd forinttal támogattak tavaly a gyógyszer- és orvostechnikai cégek különféle szakmai rendezvényeket. Hamarosan az orvosoknak és az egészségügyi intézményeknek adott támogatások is nyilvánossá válnak - írja a Világgazdaság.
2014.01.30. Hírek

Új gyógyulási esély 25 000 magyar betegnek

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete üdvözli, hogy hosszú várakozás után a magyar betegek is megkapják az elérhető legjobb megoldást a gyógyulásra! A támogatásba most bekerülő új gyógyszerek több területen teszik lehetővé a magyar betegek európai szintű gyógyszerellátását.
2014.01.30. Hírek

Frissítsen és szerezzen továbbképzési pontokat!

Folyamatosan tart az adatfrissítési kampány az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) Egészségügyi humánerőforrás monitoring projekt keretében. A cél, hogy a létrejövő humán erőforrás adattárházban pontos, naprakész és valid adatok álljanak rendelkezésre.
2014.01.29. Hírek

Már a sterilizáció sem magánügy

Március közepétől Magyarország egyike lesz azon országoknak, ahol a legszigorúbban szabályozzák a művi meddővé tételt. Családtervezési indokkal csak azok kérhetnek ilyen célú orvosi beavatkozást, akik már elmúltak negyvenévesek, és legalább három, vér szerinti gyerekük van. A szakemberek szerint ettől nem születik majd több gyerek, maximum több lesz az egészségügyi indok alapján végzett művi meddővé tétel, ami megint csak a hálapénz intézményét erősítheti - írja a hvg.hu.
2014.01.28. Hírek