hírek

A fertőzéssel járó gyulladás főként az idősek memóriáját károsítja

A gyulladás egy ideje már összekapcsolódik a tudósok gondolkodásában az Alzheimer-kórral. A súlyos fertőzések, mint az influenza, amelyek komoly gyulladást okoznak, ronthatják még az egészséges öreg emberek kognitív funkcióját is. A Biological Psychiatry című folyóiratban közölt kutatási eredmény segít magyarázatot találni arra, miért rontja a gyulladás a memóriát.
2014.01.27. Hírek

Már 5 dimenzióban is látható a magzat

A szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikában – a fejlődési rendellenességek korai felismerésében – új távlatokat nyit a világújdonságnak számító 5 dimenziós ultrahang készülék – mondta Dr. Rigó János professzor, a I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.
2014.01.27. Hírek

Még tart a várólistás műtétek egyeztetése

Az intézmények még nem zárták le a várólisták "újratervezését", valamint a kapcsolatfelvételt az előjegyzéses műtétekre váró betegekkel, és a műtéti időpontok egyeztetése is folyamatban van – közölte az egészségügyi államtitkárság szerdán az MTI megkeresésére.
2014.01.24. Hírek

Tavaszra kritikussá válhat a helyzet

Nem hogy őszig nem húzza ki az egészségügy a tegnapelőtt beharangozott plusz 18 milliárdból, de már március - áprilisra újra kritikussá válhat az épp egy hónapja részben konszolidált intézmények helyzete - írja a napi.hu.
2014.01.24. Hírek

Kórházi mentorprogram indult uniós támogatással

Elindult a kórházi mentorprogram, amelyre régiónként egy-másfél milliárd forint jut uniós forrásból, ez a többi között az egyéni betegút követését, szervezését, az intézmények közötti egységes kontrolling rendszer kiépítését jelenti - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Sopronban.
2014.01.23. Hírek

Erre készülnek a görögök az európai egészségügyben

Görögország, az első félév soros EU elnökeként az egészségpolitika terén az orvostechnikai eszközökre, klinikai kísérletekre, a gyógyszerárazás és -támogatás uniós szabályozására, és a válság, illetve a migráció egészségügyi rendszerekre gyakorolt hatásainak vizsgálatára koncentrál többek között - írja a napi.hu.
2014.01.22. Hírek