hírek

Új vírusterápiával kezelnék a hasnyálmirigyrákot

Mi sem hangzik egyszerűbben, minthogy a megfázás kezelése segíthet a leghalálosabb rákfajták kezelésében? Az Ohio Egyetem Rákkutató Intézetének szakemberei erre keresik a választ klinikai vizsgálatukban, mely során a hasnyálmirigyrákot vírusterápiával próbálják kezelni - számol be a Fox News.
2014.01.11. Hírek

Nem gyártanak több morfint Tiszavasváriában

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást január elsején a tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár, amelyet az indiai tulajdonban lévő ICN Magyarország Zrt. működtet – közölte a Szabolcs megyei város önkormányzata kedden.
2014.01.09. Hírek

Már a megrendelésnél tudják, hogy nem fognak fizetni

Soha nem voltak még ilyen rossz gazdasági helyzetben a kórházak és ennyire kiszolgáltatottak a beszállítók - állítja a Szövetség az egészségügyért elnevezésű szervezet titkára, Balaton Péter, a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének mai közleménye kapcsán, amely az egészségügy valós helyzete és a szakpolitika által kommunikált kép közötti szakadékra hívja fel a figyelmet.
2014.01.08. Hírek

Korrupció és milliárdos károk a horvát gyógyszeriparban

A Horvát Egészségbiztosító Intézet (HZZO) legfrissebb adatai szerint a gyógyszergyártó cégek mintegy 30 millió kunát (hozzávetőleg 1,2 milliárd forint) fizettek ki orvosoknak különböző juttatások formájában 2013-ban, hogy saját termékeiket írják fel a pácienseknek - írta a Novi list című horvát lap szombaton.
2014.01.06. Hírek