hírek

Elfogadták az újabb egészségügyi törvénycsomagot

Az Országgyűlés elfogadta az újabb egészségügyi törvénycsomagot kedden. A módosítás bővíti az úgynevezett preferált referenciaár-sávba tartozó, vagyis legkedvezőbb árú gyógyszerek körét, rögzíti a támogatási szabályokat, bővíti a betegek által igénybe vett ellátások lekérdezési lehetőségét és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) feladatait is.
2013.12.18. Hírek

Kiszámíthatóbbá vált a gyógyszertárak gazdálkodása

A Széll Kálmán-terv miatt ugyan 2010-ről 2011-re és 2012-re drámaian csökkent a patikák jövedelmezősége – húszból tizenkilenc gyógyszertárnak csökkent az eredményessége – a 2012-ben és 2013-ban bevezetett kompenzációkkal végül talán helyreáll a működés biztonsága - írja a vg.hu.
2013.12.18. Hírek

Hatékony gyógyszerkombinációval a HIV-beteg nem fertőzi tovább környezetét

A 2000-es években elért terápiás áttöréseknek köszönhetően ma már egy HIV fertőzött élete 30-40 évvel is meghosszabbítható, továbbá, aki hatékony gyógyszerkombinációt szed, annak a vérében és más testváladékaiban sem kimutatható a vírus, így az ilyen beteg gyakorlatilag nem fertőz - derült ki egy orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak tartott továbbképzésen.
2013.12.16. Hírek

Kockázatos lehet az egészségügyi szakemberhiány

Éger István szerint ugyan az idén voltak törekvések arra, hogy javuljon az egészségügy helyzete, azonban ezek nem tudták érdemben megváltoztatni a magyar gyógyítási szakma évtizedek óta hátrányos pozícióját.
2013.12.12. Hírek