hírek

Tizenegy milliárd forintos egészségügyi informatikai fejlesztés indul

Egyedülálló egészségügyi informatikai rendszer fejlesztése kezdődik magyar kormány 6 milliárd és a GE Healthcare 5 milliárd forintos hozzájárulásával, a Pannon Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Országos Onkológiai Intézet szakmai hátterével - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a projektről szóló megállapodás aláírásakor.
2013.12.12. Hírek

HIV-vírus elleni terápiás oltóanyagot tesztelnek

A szerzett immunhiányos betegség (AIDS) kórokozója, a HIV-vírus elleni terápiás oltóanyag tesztelése kezdődik Spanyolországban. Ha hatásosnak bizonyul az új vakcina, gyógyítani lehet vele a HIV-fertőzötteket - jelentette be sajtótájékoztatóján a barcelonai klinika.
2013.12.11. Hírek

Szemléletváltásra szólít fel a kamara

Szokásos évértékelő sajtótájékoztatót tartott Éger István, a MOK elnöke. A fő téma az Országos Küldöttközgyűlés néhány napja elfogadott nyilatkozata a magyar egészségügyről, valamint az Országgyűlés által elfogadandó un. "Salátatörvény" egyik passzusának beláthatatlan következményeivel való szembesítés volt.
2013.12.11. Hírek

Szabályozni kell az elektronikus egészségügyi szolgáltatásokat

Mielőbb szabályozni kell az elektronikus egészségügyi szolgáltatások feltételeit, hogy ne magánpiaci érdek legyen a világhálón való szerveződés, hanem a közszolgáltatások része - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.
2013.12.10. Hírek

Két betegségtől félünk a legjobban

Míg a ráktól vagy a szívinfarktustól való félelem visszaesett, addig egyre többen tartanak a demenciától – ez a legfontosabb tanulsága annak a friss felmérésnek, amit a betegségektől való aggódás kapcsán végeztek.
2013.12.10. Hírek

Génterápia segíthet a rák elleni küzdelemben

Az egyik legnagyobb előrelépést jelentették be a kutatók a leukémia és más vérrák betegségek elleni küzdelemben: génterápia segítségével a vérsejteket sikeresen állították szembe a rákos sejtekkel, így a kísérleti kutatásban azok hatékonyan megtalálták és elpusztították a daganatos sejteket - számol be a Fox News.
2013.12.10. Hírek

Egészségügyi paradigmaváltás történt

Az elmúlt években egészségügyi paradigmaváltás történt, amely a párbeszédre épült, tudatos volt, és közben nem kerülték el a nehéz kérdéseket sem - összegezte a kormányzati lépéseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten.
2013.12.09. Hírek