hírek

3D-s mammográfiás készüléket adtak át Hódmezővásárhelyen

Átadták az ország első háromdimenziós mammográfiás készülékét Hódmezővásárhelyen. A készüléket egy magyar-román határon átnyúló program keretében tudta beszerezni a dél-alföldi város kórháza - mondta az intézmény főigazgatója az ünnepélyes átadón.
2013.12.09. Hírek

Eltűnnek a gyógyszerek a patikákból

A vaklicit bevezetése óta, az elmúlt öt vaklicitet figyelembe véve, a támogatott gyógyszerek száma ezerrel csökkent, s mintegy 30 olyan cikkcsoport van, amelyben csak egyetlen gyógyszer található, ami ellátásbiztonsági kérdéseket vet fel - hangzott el a Gyógyuló egészségügy című konferencián. A napi.hu összefoglalója.
2013.12.09. Hírek

Az orvosok szerint javult a betegek egészséggel kapcsolatos attitűdje az elmúlt 5 évben

Bár még mindig nem nevezhető egészségtudatosnak a magyar beteg, az orvosok visszajelzése alapján az elmúlt 5 év vonatkozásában mutatkozik némi pozitív irányú változás az egészséghez fűződő viszonyunkban, míg az orvos-beteg kapcsolat alakulása inkább negatív irányba mozdult – többek között ezek a legfontosabb megállapításai egy a H2Online kommunikációs ügynökség megbízásából készített felmérésnek, amelyet a cég a doktorok betegekről alkotott véleményének megismerése céljából kezdeményezett.
2013.12.05. Hírek

Új szakmai minimumrendelet

Újraszabályozták az egészségügyi szolgáltatók működésének feltételeit. A szakmai minimum feltételek meglétéről az intézményeknek két hónapon belül kell számot adni a tisztiorvosi hivatal felé, a felfedett hiányosságok pótlására azonban nem látszik túl sok forrás - írja a Napi Gazdaság.
2013.12.05. Hírek

Pénzt szed be az állam az eladósodott kórházaktól

Kórházanként akár több tízmillió forintra is rúghat az az összeg, amit a nyáron kényszernyugdíjba küldött munkatársaik után kell „megtakarítás” címen befizetniük a központi költségvetésbe. A fenntartó Gyemszi felszólította a kórházakat: december 5-ig jelezzék, mennyi pénzt spóroltak meg az elbocsátásokkal, és december 10-ig fizessék is be a megadott számlára ezt a járulékokkal növelt összeget - írja a Világgazdaság.
2013.12.04. Hírek

Mégsem veszélyes a rákgyógyszer? Felfüggesztették a rekordbírságot

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság nem jogerős végzésével a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézetének (GYEMSZI-OGYI) Prompt-Pharma Kft-t elmarasztaló, 500 milliós rekord bírságot kiszabó határozatának a végrehajtását teljes egészében azonnali hatállyal felfüggesztette - közölte a cég.
2013.12.04. Hírek