hírek

Ez a baj a magyar egészségüggyel - itt a felmérés

Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés egyenlőtlenségeire és a betegekkel szembeni ellenséges hozzáállásra figyelmeztetnek az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index 2013 készítői. A 35 országot rangsoroló listán Magyarország a tavalyival megegyezően, a 28. helyen áll - írja a Napi Gazdaság.
2013.12.03. Hírek

Újabb ösztöndíj a rezidenseknek

Újra meghirdetik az eddig igénybe vehető rezidensösztöndíjakat, és új elemként a sürgősségi orvostan szakorvosjelöltjei pályázhatnak a Gábor Aurél-ösztöndíjra - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.
2013.12.02. Hírek

Hálapénz: nem egyértelmű a jogi megítélése

Amíg nem sikerül kivezetni a hálapénz intézményét a hazai egészségügyből, addig el kellene kerülni a kriminalizálást – nyilatkozta portálunknak dr. Kovácsy Zsombor ügyvéd, egészségügyi szakjogász.
2013.11.29. Hírek

Magas vérnyomást okozhatnak a pezsgőtabletták

Egyes vízben oldódó gyógyszerekben és pezsgőtablettákban annyi a só, hogy rendszeres szedésük magas vérnyomást okozhat, ami veszélyeztetheti a szív és az érrendszer egészségét - állapította meg egy nagyszabású, hosszú távú brit kutatás.
2013.11.28. Hírek

Nem hisznek a netben a gyógyszercégek

A betegek a neten keresnek, a gyógyszercégek nem ott hirdetnek. Miközben a tíz legnagyobb hirdető között három gyógyszercég is található, az online területen egy sem. Eközben a tematikus egészségportálok látogatottsága az átlagosnál háromszor jobban, éves szinten 21 százalékkal nőtt, és ma már havi hatmilliós látogatottságot produkálnak - írja a Világgazdaság.
2013.11.27. Hírek

Magyar módszerrel lép előre az agykutatás

Idegrendszeri zavarok vizsgálatát segítheti magyar agykutatók új vizsgálati módszere, amelyről a tanulmányt a világ egyik legjelentősebb tudományos folyóirata, az 1878-ban alapított The Journal of Physiology London tette közzé.
2013.11.25. Hírek