hírek

Még nem törzskönyvezik a Richter új gyógyszerét

További információkat kért az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) a Richter cariprazine nevű gyógyszerének törzskönyvezési kérelméhez - közölte a Richter csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2013.11.25. Hírek

A szülőket korlátozza, vagy a gyermekeket védi?

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet az alapellátásban dolgozó és az oltásokat végző gyermekorvosok nevében nyílt levélben üdvözli pneumococcus vakcina bevezetését és egyben tiltakozását fejezi ki az oltásellenes nézetek terjesztése ellen.
2013.11.25. Hírek

Nem lesz válság a gyógyszertári piacon

A gyógyszerpiaci szereplők úgy vélik, nem lesz válság jövőre ezen a területen, ugyanakkor 450-500 patika esetében nincs még meg a januárig megszerzendő 25 százalékos gyógyszerészi tulajdon - derült ki egy budapesti szakmai konferencián, csütörtökön.
2013.11.22. Hírek

Nagyon rosszul költik el a rákgyógyításra szánt pénzeket

Sokat költünk onkológiai kezelésekre, de nem hatékonyan - derült ki a Napi.hu egészségügyi konferenciáján az onkológiai ellátásról szóló előadáson és az azt követő panelbeszélgetésen. Nemzeti rákellenes programot, HBCS revíziót, az eredményesség mérését, új támogatáspolitikai rendszer kidolgozását sürgették a szakértők.
2013.11.22. Hírek

Újabb egészségügyi törvényjavaslat

A betegek által igénybe vett ellátások lekérdezési lehetőségének bővítését, a vények megőrzésének idejét, a tartósan külföldön tartózkodók egészségbiztosításának megszüntetését, a mentőszolgálat feladatainak bővítését tartalmazza egyebek között az újabb egészségügyi törvényjavaslat, amelyet a kormány nyújtott be a parlamentnek.
2013.11.21. Hírek

Akár hetekkel korábban is észlelhetőek a hirtelen szívhalál tüntetei

Sok esetben akár hetekkel korábban előre jelezhetik egyes tünetek a betegek több mint felénél a hirtelen szívhalált – derült ki egy amerikai kutatásból, amelynek eredményeit az Amerikai Szívtársaság éves tudományos ülésén mutatták be kedden Dallasban. Az érintett középkorú férfiak több mint felénél akár már egy hónappal korábban is figyelmeztető jelek jelentkezhettek.
2013.11.21. Hírek

Új gyógyszerpromóció az EU-ban

A gyógyszercégeknek 2016-tól nyilvánosságra kell hozniuk az orvosokkal és az egészségügyi intézményekkel kötött szerződéseik legfontosabb adatait, úgy, hogy beazonosítható legyen, hogy a támogatott mire és mekkora összeget kapott.
2013.11.20. Hírek