hírek

Jövőre több pénz jut a koraszülött mentésre

Az Országgyűlésnek benyújtott tervezet szerint, a jövő évi költségvetésben az idei évre tervezetthez képest 182 millió forinttal több jut a koraszülöttek mentésére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi államtitkársága a koraszülöttek világnapján az MTI-vel.
2013.11.18. Hírek

Nemzeti szűrőprogram: itt vannak a konkrét tervek!

A szív-érrendszeri és a daganatos megbetegedésekben szenvedők magas száma szemléletváltást követel meg mind az ellátórendszer, mind a lakosság részéről – olvasható az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának tájékozatójából, amelyet portálunk kérésére állítottak össze.
2013.11.17. Hírek

Hamis gyógyszerek miatt rendeltek el riasztást Romániában

A krónikus májgyulladás gyógyszere helyett csak víz és glükóz található azokban a fecskendőkben, amik eddig három romániai patikában tűntek fel. A nem megfelelően kezelt betegség komoly szövődményekhez vezethet, ezért a veszély halálos is lehet.
2013.11.16. Hírek

Okos gyógyszerek segítik a gyógyulásunkat

Az innovatív terápiák számos betegségre nyújthatnak hatékony megoldást, ám ezek ismertsége jelenleg igen alacsony. Éppen ezért az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete felvilágosító kampányt indított, hogy ily módon hangsúlyozza az egészségtudatosság fontosságát és megismertesse a modern terápiás lehetőségekkel a lakosságot.
2013.11.15. Hírek

"Egy életből öt élet lett"

Már otthonában növekszik az a baba, akit fogantatásának 27. hetében, három hónapig agyhalottként kórházban kezelt édesanyja méhéből császármetszéssel segítettek világra a nyáron a debreceni szülészeti klinikán - közölte Fülesdi Béla, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) elnöke szerdán nemzetközi sajtótájékoztatón.
2013.11.14. Hírek

Gyógyszerész vélemények a patikai piac helyzetéről

A patikai piacot számos és igen jelentős egészségpolitikai változás alakította az elmúlt időszakban, így fontos kérdést képviselhet az, hogyan vélekednek az újdonságokról maguk a benne dolgozók, vagyis a gyógyszerészek. A Szinapszis Kft. rendszeresen készít piackutatásokat azzal a céllal, hogy feltárja az egészségügy szerepelőinek – beleértve orvosokat is – véleményét az iparágat érintő kormányzati lépésekről, így került górcső alá ez év szeptemberében a gyógyszerész társadalom is.
2013.11.14. Hírek