hírek

Szenzációs felfedezést tettek belga térdsebészek

Egy eddig ismeretlen ínszalagot fedezhettek fel az emberi térd oldalán belga sebészek. Kutatásuk eredménye áttörést jelenthet a súlyos keresztszalag-sérülések kezelésében – jelentette be a Leuveni Egyetem. Az úgynevezett elülső oldalszalag a térd stabilitását biztosítja.
2013.11.09. Hírek

Sokkal több sürgősségi centrumra lenne szükség

A sürgősségi ellátásban dolgozó szakemberek szerint a jelenleginél sokkal több olyan centrumra lenne szükség az országban, ahol 24 órán át tudják fogadni és szakszerűen ellátni a súlyos állapotban lévő, illetve akut fájdalommal beérkező betegeket.
2013.11.08. Hírek

1,3 millió ingyenes influenza elleni oltás van

A tavalyihoz hasonlóan idén is 1,3 millió ingyenes influenza elleni vakcina áll rendelkezésükre a rizikócsoportba tartozóknak, a védőoltás a napokban minden háziorvoshoz eljutott - mondta a megbízott országos tiszti főorvos csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2013.11.08. Hírek

A bankok is ismerkednek még a patikahitellel

A patikahitellel a bankoknak a gyakorlatban egy magánszemélyt kell támogatniuk, hiszen a kölcsönt a gyógyszerész veszi fel, ez is akadálya lehet, hogy a pénzintézetek többsége még idegenkedik az államilag támogatott hitel refinanszírozásától – állítják a szakértők.
2013.11.08. Hírek

Béremelést kap az egészségügy, de nem eleget

A napokban kapják kézhez egy összegben az egészségügyi alapellátásban dolgozók az emelt szintű finanszírozást, a visszamenőleg tíz hónapra járó összeg összesen 6,14 milliárd forint. A Magyar Orvosi Kamara szerint az összeg meg sem közelíti a szükséges emelés mértékét - írja a Napi Gazdaság.
2013.11.07. Hírek

A fizetési sor végén állnak a beszállító cégek

Ne a kórházakat konszolidálja, hanem a beszállító cégek követeléseit egyenlítse ki a kormány a tervezett adósságrendezés során – ezt javasolja az Orvostechnikai Szövetség. A kormány elé közben hamarosan egy olyan javaslat kerülhet, amely szerint a kórházak a június végén lejárt tartozásaik háromnegyedét rendezhetnék - írja a Világgazdaság.
2013.11.06. Hírek

Kényszerből sok patikában rövidült a nyitvatartási idő

Az utóbbi hetekben országszerte mintegy száz patika kényszerült rövidíteni a nyitvatartási idejét a gyógyszertárakra vonatkozó új létszámrendelet miatt. Az Országos Tiszti-főorvosi Hivatal Gyógyszerészeti Főosztálya nyilatkozata szerint megyénként körülbelül öt gyógyszertár működési engedélye módosult jogerősen - írja a Világgazdaság.
2013.11.06. Hírek

Elhunyt Dr. Szegedi Gyula akadémikus

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Tanácsa mély megrendüléssel tudatja, hogy Dr. Szegedi Gyula akadémikus, egyetemi tanár életének 77. évében 2013. október 30-án elhunyt.
2013.11.05. Hírek