hírek

Új mellrák-teszt

A személyre szabott kezelést és ezáltal a gyógyulás nagyobb lehetőségét elősegítő mellrák-tesztet fejlesztettek ki brit kutatók, akik hét típusba sorolták a betegség fajtáit.
2013.11.04. Hírek

Ezt kapjuk az új, uniós egészségügyi ellátás keretében

A határon átnyúló egészségügyi ellátás EU szerte az egészségügyi közkiadásoknak mindössze körülbelül 1 százalékát, jelenleg mintegy 10 milliárd eurót tesz ki, a váratlan, vagyis a sürgősségi ellátásokkal együtt is, mivel a betegek általában a saját országukban szeretnek gyógyulni. Ha a beteg mégsem a hazájában kezeltetné magát, az október 25-től hatályos uniós szabályozás ehhez átlátható feltételeket teremt. Az eligazodást az Európai Bizottság kérdés-válasz formájú tájékoztatója is segíti - írja a Napi Gazdaság.
2013.11.04. Hírek

Nagy győzelem, de vannak további feladatok

Sajtóhír volt október 29-én, hogy a humán papilloma vírus elleni védőoltás 2014-től bekerül a védőoltási programba nem mint kötelező, hanem mint ajánlott oltás, a 7. osztályos leányoknak a méhnyakrák megelőzésére.
2013.11.02. Hírek

Éjszakai MR-vizsgálatokkal rövidülnek a várólisták

Jelenleg akár több hónapig is várniuk kell a betegeknek az MR vizsgálatra. Ezt a súlyos problémát enyhítheti, hogy országszerte öt központjában végez el soron kívüli MR vizsgálatokat november 9-én és 16-án éjjel a Diagnoscan Magyarország.
2013.10.31. Hírek

Magyarországon a legrosszabb a rák halálozási aránya

Évente mintegy 800 ezer ember életét mentené meg a rák korai diagnózisa és a jobb kezelés a fejlett ipari országokban - állapította meg a Gazdasági és Fejlesztési Együttműködési Szervezet (OECD) szerdán közzétett jelentése, amelyből kiderült, hogy Magyarországon a legrosszabb a rák halálozási aránya az OECD 34 tagállama közül.
2013.10.31. Hírek

Nem kapnak extra pénzt a kórházak

Bár az intézkedési terv elkészült, és az egészségbiztosítási alapban is van 54 milliárdos többlet, csak az eredetileg rendelkezésre álló 30 milliárd forintos összegen osztozhat az összes eladósodott kórház, semmiféle extra pénzt nem kaphatnak - írja a Népszabadság.
2013.10.31. Hírek

Nem kapkodnak a patikahitelért

„Az előzetes várakozásokkal szemben nem kell hitelfelvételi rohamra számítani” – közölte a tárca, amikor arról érdeklődtünk, mennyien éltek eddig az állami támogatású patikahitel lehetőségével - írja a Világgazdaság.
2013.10.30. Hírek

Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

Jövőre kötelezővé teszik a pneumococcus elleni védőoltást, a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina pedig kötelezően felajánlandó lesz - jelentette be Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke hétfőn Budapesten.
2013.10.29. Hírek