hírek

Regionális vérellátó központ épül Szegeden

A dolgozóknak és a donoroknak is kedvezőbb feltételeket teremt a szegedi regionális vérellátó központ új épülete - közölte Miskovits Eszter, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgatója pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.
2013.10.28. Hírek

Több milliárd forinttal csökkent a lakossági gyógyszerkiadás

A 2011-es szinthez képest mostanra 7,5 milliárd forinttal csökkentek a magyar lakosság gyógyszerkiadásai - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. Úgy vélte, ennél még nagyobb megtakarítást is el lehet érni.
2013.10.28. Hírek

Eltűnnek a betegek a holland kórházakból

Több éves növekedés után rohamosan csökken a kórházi ellátás igénybevétele Hollandiában. A jelenségre több magyarázatot is próbáltak adni, közte, hogy a szakorvosok felhagytak a betegek túlkezelésével, a betegek már nem esnek kétségbe apró panaszok miatt, vagy a háziorvos fontosabb szerepet játszik. Összefüggésbe hozzák az egészségbiztosítás önrészének növekedésével is - írja az eski HealthOnLine.
2013.10.28. Hírek

Csaknem másfél milliárdból fejlesztik a pápai kórházat

Csaknem másfél milliárd forintot nyert el a pápai Gróf Esterházy Kórház a struktúraváltás megvalósítására a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében. Megszűnik az intézmény széttagoltsága, a cél egy hatékonyan és gazdaságilag fenntarthatóan működő kórház létrehozása - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2013.10.25. Hírek

Pluszforrás az egészségügynek: legalább 2 milliárdot remél a PTE Klinikai Központ

Jelenleg több mint egyhavi finanszírozás hiányzik a kórházak költségvetéséből, a probléma hosszú távú korrekció nélkül nem fog megoldódni – hívta fel a figyelmet Velkey György, a Kórházszövetség elnöke. Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központ főigazgatója szerint legalább plusz egy havi finanszírozási összegre, mintegy 2 milliárd forintra lenne szüksége a PTE Klinikai Központnak a hiány újratermelődésének megakadályozásához.
2013.10.23. Hírek

Magas összhalálozás, csökkenő születésszám

Magas összhalálozás, csökkenő születésszám Magyarországon. A fiatal korcsoportokban vezető halálok az öngyilkosság. De miből adódik az itthoni katasztrofális mortalitás? Csak nálunk van így? A hazai lehangoló mortalitási adatok összefüggései, tények és tendenciák a kilencvenes évektől egészen napjainkig.
2013.10.22. Hírek

Koraszülöttek ügye: szabályos volt az orvosi ellátás

Több okuk is volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház koraszülött intenzív centrumában augusztusban történt haláleseteknek, az elvégzett vizsgálat szerint az orvosi ellátás minden esetben a szakmai szabályai szerint történt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága.
2013.10.22. Hírek