hírek

Bérkövetelő megmozdulások a román egészségügyben

Tiltakozó akcióba kezdett hétfőn a romániai állami egészségügyi rendszer több mint kétszázezer alkalmazottja bérköveteléseinek alátámasztására: úgynevezett japánsztrájkot tartanak, vagyis felvették a munkát, de közben tiltakozó karszalagot viselnek. Ha követeléseiknek nem tesz eleget a kormány, novemberben beszüntetik a munkát - jelentette be a Sanitas szakszervezet alelnöke.
2013.10.15. Hírek

Hatékony szert találtak az AIDS vírusa ellen

Egy széles körben használt gombaellenes hatóanyagról, a ciklopiroxról kiderült, hogy az AIDS vírusával fertőzött sejteket is hatékonyan pusztítja sejttenyészetekben. A kutatók remélik, hogy az anyag belsőleg is hasonlóképpen működik - írja az origo.hu.
2013.10.15. Hírek

Veszélyben vannak az orvosok?

Az ausztrál Beyondblue felmérése 14 000 orvos megkérdezésével arra az eredményre jutott, hogy az orvosok egyötödében felmerült az öngyilkosság gondolata, egynegyedük depressziós vagy valamilyen enyhe pszichiátriai rendellenességben szenved, és minden hatodik közepes kockázati szinten fogyaszt alkoholt - írja az mno.hu.
2013.10.14. Hírek

A többség nem szigorítana az abortusz szabályain

A magyarországi felnőttek többsége nem támogatja az abortuszszabályozás szigorítását, illetve sokkal többen vannak, akik engedélyeznék a gyógyszeres abortuszt, mint azok, akik betiltanák az abortusztablettát - derült ki a Medián Közvélemény-kutató Intézet szeptemberben végzett reprezentatív felméréséből, amelyet a Patent Egyesület számára készített.
2013.10.13. Hírek

Nehezített betegáramlás

Jóllehet október végén hatályba lép az erről szóló irányelv, a szabad betegáramlás továbbra is elvi lehetőség marad. A kormány nem is számol a magyar betegek tömeges külföldre utazásával, ugyanúgy egymilliárdot szán ennek finanszírozására, mint évek óta - írja a Világgazdaság.
2013.10.11. Hírek