hírek

Vitaminfúziók: Ezért kockázatos beadatni

Hiányállapotok, gyakori egészségügyi problémák megoldását ígérik a vitamininfúziók, melyek több hazai egészségügyi szolgáltatónál elérhetők. Az intravénásan, nagy dózisban beadott vitaminok és nyomelemek azonban komoly kockázatot jelenthetnek még az egészségesek számára is, hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem belgyógyász professzora.
2022.11.10. Hírek

Az antibiotikum-keverékek hatékonyságát vizsgálta az SZBK kutatója

Lázár Viktória, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz (ELKH) tartozó Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) munkatársa az általa kifejlesztett új eljárással kimutatta, hogy az antibiotikum-keverékek hatékonysága sokszor nagyságrendekkel gyengébb, mint az önállóan alkalmazott antimikrobiális hatóanyagoké - tájékoztatta az ELKH szerdán az MTI-t.
2022.11.10. Hírek

Drámai a helyzet a gyermekpszichiátrián

Két és fél éve tört ki a koronavírus-járvány, a gyermekek mentális állapotára azonban továbbra is negatívan hat a nehézségekkel terhelt időszak. A Vadaskert Gyermekpszichiátria jelenleg is telt házzal működik, az intézmény igazgatója szerint leginkább szorongásos és depressziós tünetek tapasztalhatók az általuk kezelt betegeken.
2022.11.09. Hírek

Holtukban is az élőket szolgálják

A Debreceni Egyetem ÁOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetében pénteken emlékeztek meg azokról, akik testüket oktatási célra, az orvostudománynak ajánlották fel. Az oktatók és a hallgatók közösen fejezték ki köszönetüket és tiszteletüket az elhunytaknak.
2022.11.08. Hírek