hírek

Orvosi eszközöket támadhatnak a hackerek?

Ma már számtalan életmentő orvosi készülék elérhető, és közülük sok a kórházi hálózattal van összeköttetésben vezeték nélküli formában, kitéve ezzel a kibertámadások veszélyének - írja a Fox News.
2013.09.26. Hírek

Évek óta nem fogadtak be új rákgyógyszert

Évek óta várnak a befogadásra az Országos Egészségbiztosítási Pénztárban azok a rákgyógyszerek, amelyekkel a fejlettebb világban már régóta hatékonyan gyógyítanak, derült ki az ATV Szabad Szemmel műsorának riportjából.
2013.09.26. Hírek

Éger: történelmi helyzet van, és ez történelmi megoldást követel

Joggal várjuk el, hogy az életpályamodell, amely más szakmákban már létezik, az egészségügyben is megjelenjen. Történelmi helyzet van, és ez történelmi megoldást követel – hangsúlyozta Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Magyar Rezidens Szövetség által szervezett szerdai sajtótájékoztatón.
2013.09.25. Hírek

Ágazati összefogás a fenntartható magyar egészségügyért

Szeptember 25-én, szerdán a Magyar Rezidensszövetég és a négy orvosegyetem Hallgatói Önkormányzatai a Fenntartható Magyar Egészségügyért (FME) Egyesülettel országos véradó kampányt szervezett a hálapénzmentes, fenntartható magyar egészségügyért. A kampányban és az összefogásban részt vett számos neves szakmai és érdekvédelmi szervezet is.
2013.09.25. Hírek

Az orvosokkal ellentétben a lakosság derűlátó az egészségügy hazai helyzetét illetően

Pozitív irányba formálódik az egészségi állapottal kapcsolatos felelősségvállalás - Az utóbbi években meghozott egészségügyi intézkedések hatására az egészségügy iránti bizalom a lakosság körében töretlenül növekvő trendet mutat, azonban a háziorvosok és a szakorvosok körében a tavaly októberi szintre esett vissza. A GfK Hungária és a Szinapszis Kft. közös, Egészségügyi Bizalom Indexének adatai szerint érdemes odafigyelni az egészségügyi állapotunkra.
2013.09.25. Hírek

Nem terjed az egynapos sebészet

Magyarországon csak a műtétek csekély hányadát látják el egynapos sebészet keretében, holott ha erre több pénzt adnának, még a várólistákat is csökkenteni lehetne - írja a Világgazdaság szerdai számában.
2013.09.25. Hírek

A betegek érdeke a fenntartható egészségügy

A mai napon rendezett országos véradás deklarált célja, hogy a magyar betegek érdekében minél több, az egészségügyben szerepet játszó szervezet fejezze ki a változás szükségességét, és kinyilvánítsa elkötelezettségét egy fenntartható egészségügy iránt.
2013.09.25. Hírek

Ki, mennyit kapott? - komplex béremelés az ágazatban

A januárig visszamenőleges nyolc hónapi pluszjuttatást egy összegben utalták át az egészségügyi dolgozóknak a kórházak. Összesen 95 ezer egészségügyi dolgozót érint a változás, de csak a fekvő- és járóbeteg-ellátásban, ahol a végzettség szerint differenciálták a béremelést. Az alapellátásban is várható béremelés, kérdés, pontosan mikor.
2013.09.24. Hírek