hírek

A kamarai kedvezményekre hívja fel a figyelmet a MOK kerületi elnöke

Tájékoztatási kampányt szeretne indítani Dr. Lotz Gábor, a II. Sz. Patológiai Intézet docense, a Magyar Orvosi Kamara 8. kerületi választókörzetének elnöke annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet: az orvosi kamarai tagdíj fejében számtalan szolgáltatás és kedvezmény vehető igénybe.
2013.09.24. Hírek

Áron alul fizeti a biztosító a laborvizsgálatokat

A laborvizsgálatok tényleges költségeinek csupán a tört részét fedezi az egészségbiztosítási finanszírozás, így az elvégzett vizsgálatoknak nagyjából az egyharmadát fizetik teljes áron a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT) elnöke szerint - írja a hétfői Világgazdaság.
2013.09.23. Hírek

D-vitamin-hiányos a magyar lakosság

A magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatása szerint - közölte a Magyar Prevenciós Orvosi Egyesület vasárnap az MTI-vel.
2013.09.23. Hírek

Bemutató szívműtétet hajtottak végre Szegeden

A régóta elzáródott koszorúerek katéteres megnyitásának technikáját bemutató szívműtétet hajtottak végre szombaton a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a beavatkozást több mint száz orvos követte élő televíziós közvetítésen.
2013.09.23. Hírek

Gyógyulás a strokeból – neurofeedbackkel

A neurofeedback technika olyan jellegű visszacsatolás, amely az agy aktivitásának valós idejű megjelenítésével – például a számítógép képernyője segítségével – megtaníthatja a betegnek az önszabályozást, ezzel a gondolatai lényegesen célirányosabbak, feladat-orientáltabbak lesznek. Másképpen szólva, javul a jel/zaj arány.
2013.09.23. Hírek

Megvan a gén, amellyel szemben a HIV-vírus tehetetlen

A HIV-vírusnak az emberi szervezetben való szétterjedését potenciálisan megakadályozó gént azonosítottak a Nature című tudományos folyóiratban szerdán megjelent tanulmányuk szerint a londoni King's College kutatói, akiknek felfedezése a HIV elleni új típusú kezelésekhez vezethet.
2013.09.19. Hírek