hírek

A krónikus fájdalom oka az agyban van

Az agy struktúrájának a normálistól való eltérése teszi hajlamossá az embereket a krónikus fájdalomra egy deréktáji sérülés után – a Northwestern University kutatói szerint. Nem az eredeti sérülés okozza a krónikus fájdalmat, ahogy a tudósok és az orvosok feltételezik.
2013.09.18. Hírek

Átadták a Semmelweis Egyetem felújított uroonkológiai centrumát

Ünnepélyesen átadták a Semmelweis Egyetem felújított, urológiai daganatokat kezelő uroonkológiai centrumát kedden Budapesten. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár ebből az alkalomból mondott beszédében hangsúlyozta, a rákos megbetegedéseknél különösen fontos a megelőzés.
2013.09.18. Hírek

Száztízmilliós tőke érkezett a szegedi orvosi centrumba

Mind eszközparkját, mind infrastruktúráját bővítheti a szegedi Szent Gellért Orvoscentrum, miután a Széchenyi Tőkealap (SZTA) 110 millió forint tőkét fektet be a jelenleg 15 orvosi szakterületen ellátást biztosító intézménybe. A tőkebefektetéssel az SZTA a következő 4 év során kisebbségi tulajdonosa lesz az orvoscentrumnak - írja a Napi Gazdaság.
2013.09.18. Hírek

Valós alapokon nyugvó valós béremelés

Az egészségügyi ágazat elmúlt időszakbeli teljesítményét a kórházfejlesztés, a többlépcsős béremelés, valamint a lakossági gyógyszerárak, így a betegterhek csökkenése jellemzi.
2013.09.17. Hírek

A Bayert is elérte a korrupció vádja

A Bayer német gyógyszeripari vállalatot is elérték a szabálytalanságok után kutató kínai hatóságok, miután már több nyugati és hazai iparági cégnél visszaélésekre, vesztegetésekre utaló nyomokra bukkantak - jelentette a kínai média pénteken.
2013.09.17. Hírek