hírek

Műtétek maradhatnak el

Egyre több kórházban és egyre többször kell tervezett műtéteket elhalasztani azért, mert nincs elegendő számú aneszteziológus, illetve sebész specialista. A hiányszakmákban megállíthatatlannak tűnik az elvándorlás - írja a Világgazdaság.
2013.09.16. Hírek

Jó hír az autoimmun betegséggel küzdőknek

Az Európai Bizottság engedélyezte az Egis úgynevezett biohasonló termékének forgalomba hozatalát. A készítményt a dél-koreai Celltrionnal kötött együttműködés keretében forgalmazhatja 12 közép-európai országban a magyar gyógyszergyár.
2013.09.16. Hírek

Ezért folynak el eurómilliárdok gyógyszerekre

Németországban több milliárd eurót lehetne megtakarítani, ha az orvosok az azonos hatóanyagú gyógyszerek közül mindig az olcsóbbat írnák fel a betegeknek – derül ki az AOK betegbiztosító pénztár elemzéséből.
2013.09.16. Hírek

A WHO szerint hiányosak az afrikai gyógyszerreform szabályai

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) üdvözli az Afrika-szerte tett erőfeszítéseket az új gyógyszerek engedélyezését meghatározó jogi szabályozási háttér kialakítása érdekében – ugyanakkor rámutat arra is, hogy a reformok nem érintik az engedélyezett gyógyszerek későbbi ellenőrizhetőségét, így az jó táptalaja a hamisításnak.
2013.09.15. Hírek

Sikeres a gyógyszergyártók, a forgalmazók és az állam együttműködése

Az egészségügy egyik kritikus területének számító gyógyszerpolitikában mára a fiskális programot szakmaivá alakították, a partnerek jól együttműködnek, sikerült csökkenteni a gyártók, a forgalmazók és állami közötti korábbi feszültséget - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségpolitikai helyettes államtitkára egy balatonfüredi egészségügyi konferencián.
2013.09.14. Hírek

Mintegy hétszáz gyógyszer ára csökken októberben

Csaknem hétszáz gyógyszer ára csökken átlagosan 13,5 százalékkal október 1-jével a legújabb gyártói vaklicit eredményeként - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csütörtökön az MTI megkeresésére.
2013.09.13. Hírek

Kórházi takarítás: megkongatták a vészharangot

Van olyan kórház, amelyik 16 hónapja nem fizet a takarítócégeknek, az egészségügyi intézmények összesen csaknem 2 milliárd forint tartozást halmoztak fel. A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség már sokadik alkalommal ajánl partnerséget az egészségügyi kormányzatnak a higiéniai vészhelyzet megoldásának érdekében - írja a hvg.hu.
2013.09.12. Hírek

Rekordhosszúságúak a magyar műtéti várólisták

Rekordhosszúságúak a magyar műtéti várólisták, egy uniós rendelkezés alapján azonban októbertől bármelyik európai országban kezeltethetnék magukat a betegek, ha lenne, aki finanszírozná - derül ki a Heti Válasz internetes oldalán szerdán közölt cikkből.
2013.09.12. Hírek

A gerincvelőből hamar diagnosztizálható a szklerózis multiplex

A kutatás eredményei arra utalnak, hogy az SM korábban károsítja az idegrendszer több területét, mint eddig gondolták. Az SM a központi idegrendszer gyulladásos betegsége, amely különféle tüneteket, zsibbadást, járási nehézségeket és látásromlást okoz, ezek időnként erősödnek, máskor csillapodnak.
2013.09.12. Hírek