hírek

Szívhalált okozhat egy bizonyos fehérje

Azok vannak a reggeli szívhalál kockázatának leginkább kitéve, akiknek egy bizonyos fehérjéből a normálisnál kevesebb van a szervezetükben. A szakemberek szerint eredményeik új és hatékony kezelési, illetve megelőzési módszerek kidolgozásához vezethetnek, amelyekkel csökkenthető ez a rizikó - írja a Health Day.
2013.09.10. Hírek

Ezerrel csökkent az orvoslátogatók száma

Alig több, mint 1700 orvoslátogató van jelenleg Magyarországon. Két évvel ezelőtt még 2700 orvos, gyógyszerész és egyéb diplomás szakember dolgozott gyógyszerismertetőként, ami azt jelenti, hogy számuk két év alatt több mint egyharmadával csökkent.
2013.09.10. Hírek

Még keresik az új légúti kór ellenszerét

Két engedélyezett vírusellenes készítmény kombinációja hatásos lehet a MERS-koronavírus kezelésére – derült ki abból a kísérletből, amelyet amerikai tudósok végeztek majmokkal. Az Arab-félszigeten fertőző légúti megbetegedés miatt eddig több mint ötvenen haltak meg.
2013.09.10. Hírek

Kritikus a helyzet Ózdon

Pár hét leforgása alatt kritikussá vált Ózdon a sebészeti ellátás, mivel négy altatóorvos jelentette be távozását. Emiatt már műtéti várólista sincs, a megmaradó két orvosnak éppen elég feladatot jelent a sürgősségi esetek ellátása.
2013.09.10. Hírek

Sikeres a HIV-vakcina első tesztje

A University of Western Ontario kutatói végeztek az új, megelőző HIV-vakcina emberi kísérleteinek első fázisával. Az eredmények alapján valószínűleg elkészülhet a kereskedelmei mennyiségben kapható védőoltás - olvasható az index.hu oldalon.
2013.09.09. Hírek

Üres rezidensi álláshelyek az országban

Az EEKH közzétette és folyamatosan frissíti a szakorvos-jelöltek számára alkalmas álláshelyek listáját. Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal ezzel kívánja segíteni a rezidensek álláshelykeresését.
2013.09.06. Hírek