hírek

Magántámogatások nélkül döcögne a gyerekgyógyászat?

A szakemberhiány mellett az alulfinanszírozottság és a műszaki felszereltség hiányosságai okoznak problémát a legtöbb gyermek-egészségügyi intézmény számára. A fenti három probléma valamelyike minden intézményben jelentkezik, míg háromnegyedük legalább kettővel szembesül ezek közül.
2013.09.05. Hírek

Többet kell befektetni az egészségmegőrzésbe

Az eddigieknél sokkal többet kell befektetni az egészségmegőrzésbe, mert ezt a területet nagyon elhanyagoltuk - mondta szerdán Brüsszelben az európai egészségügy helyzetéről rendezett szakmai tanácskozáson Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója.
2013.09.05. Hírek

Új helyi gél a rozácea ellen

Az USA Élelmiszer- és Gyógyszer-ellenőrzési Hivatala (FDA) hétfőn jóváhagyta a brimonidine hatóanyagú gélt a rozácea jellegzetes tünete, az eritéma kezelésére.
2013.09.04. Hírek

Sebész gyógyítja a magas vérnyomást?

A University of Bristol kutatói nagy felfedezést tettek: a nyaki verőér két oldalán található rizsszemnél kisebb nagyságú csomó (glomus caroticum) az oka a magas vérnyomás kialakulásának.
2013.09.04. Hírek

Emelik az alapellátásban dolgozók bérét

Még az idén 6 milliárd forinttal megemelik az alapellátásban dolgozók finanszírozására fordítható összeget - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán.
2013.09.04. Hírek

Orvosképzés - töretlenül sikeresek az egészségügyi szakok az egyetemeken

Közel ezren tanulhatnak orvosnak szeptembertől a négy hazai egyetemen. A legjobb tíz kar közé bekerült a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem általános orvostudományi, az SZTE fogorvostudományi, a Semmelweis Egyetem és a Debreceni Egyetem egészség- illetve gyógyszerésztudományi, valamint a Pécsi Tudományegyetem egészségtudományi kara is.
2013.09.03. Hírek

Tisztelet igen, pénz nem jár az orvosoknak

Oroszországban több mint 600 ezer orvos dolgozik, egyre 199 páciens jut, míg Franciaországban 294, Belgiumban 238, Belaruszban 1246. Bár társadalmi megbecsültségük magas, a fizetésük nem az: évek óta a tíz legrosszabbul fizetett hivatás között van az orvosi Oroszországban, náluk kevesebbet csak az ápolónők, az utazó ügynökök, a titkárnők és az utcaseprők keresnek.
2013.09.03. Hírek

Világszínvonalú PET-centrum épül Kaposváron

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának tulajdonosi hozzájárulásával új, világszinten is egyedülálló, MR technológiára épülő PET Centrum épül a Kaposvári Egyetemen. A közel 3 Mrd Ft értékű beruházás 2013 második felében kezdődik. Az új intézmény működését várhatóan 2014 első félévében kezdi meg.
2013.09.03. Hírek