hírek

Szeptemberben már a megemelt fizetés érkezik

Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága vasárnap az MTI-vel.
2013.09.02. Hírek

Kis fekete háromszög kerül az új gyógyszerekre

Szeptember 1-jétől, egy új uniós szabály hatálybalépését követően a csúcsára állított fekete, egyenlő oldalú háromszög jelöli majd azokat az új gyógyszereket, amelyek esetleges mellékhatásairól az engedélyeztetés után is további adatgyűjtés szükséges - közölte az Európai Bizottság.
2013.09.02. Hírek

Méhnyakrák szűrésen rendszeresen, mammográfiai vizsgálaton ritkábban vesznek részt a nők

A 35 év feletti hölgyek többsége rendszeresen, megelőző céllal vesz részt nőgyógyászati szűréseken, bár a kontrollok jellemzően két vizsgálatra korlátozódnak. Az ellenőrzésekről elmaradók közül sokakat a vizsgálatok kellemetlensége és a szégyenérzet tart vissza - derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, melyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.
2013.08.30. Hírek

Más a migrénesek agya

Szerkezeti különbségek mutathatók ki a migrénes betegek és az egészséges emberek agya között - állítja meg egy dán tanulmány.
2013.08.30. Hírek

Jogszabályváltozások - Szeptembertől újra kiváltható a háromhavi gyógyszeradag

Módosulnak többi között a gyógyszerrendelés és -kiváltás szabályai, így az 50 ezer forintnál alacsonyabb fogyasztói árú, krónikus betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek esetében az orvos három hónap időtartamra is elláthatja a beteget gyógyszerrel úgy, hogy a három vényen nem kell feltüntetni a gyógyszer kiváltásának legkorábbi időpontját.
2013.08.29. Hírek

Nő az egészségügyi turizmus jelentősége Magyarországon

Egyre inkább növekszik az egészségügyi turizmus jelentősége Magyarországon - mondta a Magyar Turizmus (MT) Zrt. regionális marketing igazgatója a Szatmár-Beregi Élményliget fejlesztése című projekt rendezvényén szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.
2013.08.29. Hírek

Bemászik a tüdőbe az életmentő robot

Az altatásban és a kritikus állapotban lévő betegeket gyakran intubálják. Most az orvosnak kell bekukucskálnia a beteg torkába, hogy a cső a helyére kerüljön, és két nagyon hasonló nyílás közül kell kiválasztania a megfelelőt. Ha az eszköz a légcső helyett a nyelőcsőbe kerül, a tévedés a páciens életébe kerülhet.
2013.08.28. Hírek

A legolcsóbb, a legdrágább, a leggyakoribb

A szürkehályog-műtét ma a leggyakoribb operáció, viszont nőgyógyászati beavatkozásokból végeznek a legtöbbet. A legköltségesebbnek az újszülöttek szívműtétei számítanak, egyetlen ilyen operáció árából majdnem négyszáz kis sebészeti beavatkozás jön ki - írja a Világgazdaság.
2013.08.28. Hírek