hírek

Egymilliárd a helyben kevert gyógyszerekre

Évente nagyjából egymilliárd forintot költ az egészségbiztosító a gyógyszertárakban helyben készített kenőcsök, oldatok, cseppek támogatására. Bár több érv is szól a magisztrális szerek mellett, előállításuk a patikák számára egyre nehezebb feladat és mindinkább ráfizetés - írja a Világgazdaság.
2013.08.28. Hírek

Egészséget hozó baktériumok – az anyatejben

A zürichi Élelmiszer, Táplálkozás és Egészség Intézet professzora, Christopher Lacroix és csapata ugyanazt a Bifidobacterium breve törzset, és a Clostridium baktériumnak ugyanazt a néhány típusát találták meg az anyatejben, mint az anya és az újszülött székletében.
2013.08.27. Hírek

Hogyan küzd a gyomor a fertőzések ellen?

Egy új tanulmány betekintést nyújt abba, hogyan küzd a gyomor a fertőző baktériumok ellen. A felfedezés új utakat nyithat az olyan bélbetegségek kezelésében, mint az irritábilis bélszindróma - írja a Fox News.
2013.08.26. Hírek

Rövidülhet a patikák nyitva tartása

A növekvő anyagi és adminisztrációs terhek miatt komoly gondokat okoz majd a gyógyszertáraknak a szeptember elsején hatályba lépő új patikai létszámrendelet, ami számos esetben a patikák nyitva tartásának csökkenését eredményezheti – állítja a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ).
2013.08.26. Hírek

Több sürgősségi eset az ADHD gyógyszerei miatt

Az Egyesült Államok szerabúzussal foglalkozó pszichiátriai szolgálatának adatai szerint az utóbbi hat évben négyszeresére emelkedett az ADHD gyógyszerei miatti sürgősségi osztályos vizitek száma a fiatal felnőttek körében.
2013.08.22. Hírek