hírek

Súlyos betegségeket vonz a pikkelysömör

Az adatok szerint a pikkelysömörben szenvedők körében nagyobb arányban fordult elő krónikus tüdőbetegség, cukorbetegség, májbetegség, szívroham, gyomorfekély, végtagi keringési rendellenesség, vesebetegség és reuma.
2013.08.18. Hírek

Demenciát okozhat a magas vércukorszint

Szignifikáns összefüggést találtak a szakemberek a megemelkedett vércukorszint és a demencia kockázata között, cukorbetegséggel egyébként nem diagnosztizált idősek körében - számol be a Medpage Today.
2013.08.17. Hírek

Évente egymilliárdba kerül a mammográfia

Hazánkban évente több mint kétszázezren vesznek részt ingyenes mammográfiás vizsgálaton, az egészségbiztosítónak ez több mint egymilliárd forintjába kerül. A szűrés ma a korai stádiumban lévő, jól kezelhető, de még tünetmentes rák kimutatására az egyetlen módszer - írja a Világgazdaság.
2013.08.14. Hírek

Áttörés a szívgyógyászatban

A működő szervhez hasonló módon összehúzódó emberi szívszövetet tenyésztettek amerikai kutatók őssejtekből. Ennek segítségével a jövőben lehetségessé válhat az infarktus során sérült szívszövet pótlása, sőt, hosszú távon akár a teljes szervé is.
2013.08.14. Hírek

A koraszülött osztály bezárása nem indokolt

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt - jelentette ki Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár hétfőn késő este Miskolcon, miután megbeszélést folytatott az intézményben történt koraszülött-halálesetek miatt.
2013.08.13. Hírek

Milyen jövő vár a magánorvosi rendelőkre?

Néhány hete jött a hír, hogy az ország legnagyobb magánkórháza bezár. A tulajdonos 15 évig hitt a magánkórház jövőjében, idén júliusban azonban úgy döntött, hogy bezárja a Telki magánkórházat. Arról, hogy mennyire van ma Magyarországon létjogosultsága a magánkórházaknak, és hogy milyen jövő várható a magánorvosi rendelők számára, arról Dr. Illanitz Elemért, a Dr. Rose Magánkórház orvosigazgatóját kérdeztük.
2013.08.13. Hírek

A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot

Hetente kétszer nyers fokhagymát fogyasztva csaknem megfeleződik a tüdőrák kialakulásának kockázata, ráadásul a fokhagymaevő dohányosoknál is jelentősen csökken a tüdőrák veszélye. Az erről szóló kínai tanulmány online jelent meg a Cancer Prevention Research folyóiratban.
2013.08.12. Hírek