hírek

Az autizmus másképp hat a női és a férfiagyra

Az autizmus másképp hat a női és a férfiagyra - állapította meg egy brit kutatás. Szakemberek szerint a felfedezés azért jelentős, mert az autizmust vizsgáló kutatások többsége eddig férfiak agyát vizsgálta, így megállapításaik nem feltétlenül alkalmazhatók a nők esetében.
2013.08.12. Hírek

Turistákra támadhat az életveszélyes vírus

Szinte biztosra vehető, hogy tevéről is terjedhet emberre a MERS néven ismert, az esetek felében halálos betegséget okozó közel-keleti vírus - derült ki a friss tudományos vizsgálatokból. A szakértők az atípusos tüdőgyulladásnál (SARS) is veszélyesebbnek tartják a MERS-t - írja a napi.hu.
2013.08.12. Hírek

Magyaroktól reszket a londoni fogorvos

Állkapocs-háborút robbantanak ki a magyar fogorvosok – ezzel a címmel közölt cikket a brit Daily Star. „Először a lengyel kőművesek, most a magyar fogorvosok telepednek le Nagy-Britanniában” – összegzi mondandóját Simon Lennon szerző.
2013.08.12. Hírek

Hatalmas adósságban fuldokolnak a kórházak

Február és május között az egészségügyi ellátást végző intézmények lejárt adóssága 38,4-ről 58,9 milliárd forintra nőtt úgy, hogy ezen felül a Honvédkórház 1,4 milliárd forintos tartozást halmozott fel május 31-éig - írja a Népszava.
2013.08.09. Hírek

Itt van az egészségügyi béremelés forrása

Szufficites az egészségbiztosítási alap első félévi teljesítése, a bevételek és a kiadások egyenlege 52 milliárdos pluszt mutat. Az időarányos megtakarítás legnagyobb része a gyógyító megelőző kasszán megspórolt 32 milliárd forintból származik - derül ki a OEP honlapjára felkerült összesítésből.
2013.08.08. Hírek

300 milliárdot szánnak egészségügyi fejlesztésre

Háromszázmilliárd forint értékű egészségügyi fejlesztés van folyamatban az ország különböző pontjain - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szerdán Berettyóújfaluban az MTI érdeklődésére.
2013.08.08. Hírek

Ennyit keresnek a nagymenő orvosok

Az orvosok bruttó keresetének növekedéséről szolgáltatott adatok a GYEMSZI. A kórházakban és szakrendelő intézetekben foglalkoztatott orvosok átlagos bruttó havi fizetése 424 ezer forint volt 2012-ben. Az éves nettó átlagbér viszont csak 131 876 forintot tett ki.
2013.08.07. Hírek

Hárommilliárdos e-egészségügyi fejlesztés

Az unió 1,94 milliárd, valamint a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap több mint 831 millió forintos keretéből összesen csaknem hárommilliárd forint jut arra a kiemelt egészségügyi informatikai projektre, amelynek nyomán a jövőben elvileg minden beteg valamennyi szükséges adata az összes szolgáltató számára elérhetővé válik - írja a Világgazdaság.
2013.08.06. Hírek