hírek

Drágul a betegélelmezés

A jelenleginek a másfélszeresét is betegélelmezésre költhetik a kórházak, ha hatályba lép a jobb minőségű kórházi kosztot is előíró közétkeztetési rendelet. A többletforrásigény összességében milliárdos nagyságrendű - írja a Világgazdaság.
2013.08.05. Hírek

Új, igen hatásos antibiotikumot fedeztek fel

Tökéletesen új és szokatlan antibiotikum-vegyületet vontak ki egy tengeri mikroorganizmusból, amelyet a Kaliforniához közeli óceáni üledékben találtak. Az új anyag hatásos lehet a lépfene és az antibiotikumoknak ellenálló MRSA szuperbaktérium ellen.
2013.08.04. Hírek

Drámaian nő a kirakatbetegek száma

Ugyan az érelmeszesedés a szívinfarktus és az agyvérzés leggyakoribb oka, a megbetegedés egy másik formájáról, az úgynevezett kirakatbetegségről kevesebb szó esik, bár az ilyen esetek száma egy új tanulmány szerint drámaian növekszik.
2013.08.01. Hírek

Nem hibáztunk az egészségügyiek jövedelem-kiegészítésénél

Nem a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet hibájából jutottak egyes egészségügyi dolgozók késve jövedelem-kiegészítésükhöz, a törvényi határidőn belül, vagyis július 20-áig az egészségbiztosító elutalta a munkáltatóknak a megfelelő összeget - közölte a GYEMSZI kedden az MTI-vel.
2013.07.31. Hírek