hírek

Kétmillió forint kellene havonta egy háziorvosi praxisra

Elégtelen finanszírozás jellemzi a háziorvosi praxisokat. Jelenleg nincs jövője, ezért sem választják a pályakezdők ezt a területet. Dr. Béltecki János, a közel kétezer háziorvosi tagot is számláló Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) elnöke kérdésünkre elmondta: egy praxisra jutó havi finanszírozás jelenleg nem éri el az egymillió forintot.
2013.07.31. Hírek

Nem jó túl sok antioxidánst enni

Erre a megállapításra jutottak a Koppenhágai Egyetem kutatói, amikor megvizsgálták, hogy az egyik legtöbbet emlegetett antioxidáns, a resveratrol, milyen előnyöket nyújt az idősebb férfiaknak – a testmozgás mellé.
2013.07.30. Hírek

Van még hová fejlődniük a magyar szülészeteknek

Miközben az Egészségügyi Világszervezet indokolatlannak tartja, hogy a szülések 10-15 százalékánál nagyobb arányban végezzenek császármetszéseket az orvosok, Magyarországon minden harmadik baba császárral születik.
2013.07.30. Hírek

Több milliárd forintos kiesés a patika szektorban

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) számítása szerint éves szinten több milliárd forint kiesést okoz a magyar gyógyszertáraknak a patikákban forgalmazható termékek körének folyamatos szűkülése, valamint az, hogy ezzel párhuzamosan olyan egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékkel bővül a hipermarketek és drogériák kínálata, amelyek nem forgalmazhatóak patikákban.
2013.07.29. Hírek

Több mint 120 néző lett rosszul a Hungaroringen

A Forma-1-es hétvége első két napján 122 embert kellett ellátniuk a mentőknek, jellemzően a hőség okozta rosszullét miatt, a mogyoródi Hungaroringen - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
2013.07.28. Hírek

Jelentősen csökkent a téves riasztások száma

Az egy évvel korábbihoz képest idén eddig kevesebb mint feleannyi szándékosan megtévesztő jelzés érkezett a műveletirányítási központba - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombati közleményéből. Hajdu Márton helyettes szóvivő arra is figyelmeztet, hogy szeptembertől az is szabálysértésnek minősül majd, ha valaki indokolatlanul felhívja a segélyhívó számot.
2013.07.27. Hírek