hírek

Hőség - Siófok felkészült a hétfői hőségcsúcsra

Mivel az előrejelzések szerint hétfő délután a hőmérséklet megközelítheti a 40 fokot, Siófok önkormányzata rendkívüli intézkedésekkel igyekszik megóvni a városba érkező több tízezer turista és a helyiek egészségét - írta a Siofok.hu.
2013.07.27. Hírek

A Semmelweis Egyetem 2582 hallgatót vesz fel

Összesen 2582 hallgatót vesz fel az idén a Semmelweis Egyetem hat kara, közülük 2441-en államilag finanszírozott, míg 141-en költségtérítéses képzésre nyertek felvételt - tájékoztatott az intézmény oktatási rektorhelyettese.
2013.07.26. Hírek

Nem okoz autizmust a terhesség alatti alacsony higanybevitel

Régi aggodalom, hogy a terhesség alatt fogyasztott tengeri halak higanytartalma károsan hat a magzati agyfejlődésre, és felelős lehet az autizmus kialakulásáért. Egy új, 30 évet felölelő kutatás cáfolta, hogy bármiféle összefüggés lenne köztük.
2013.07.26. Hírek

A kórházi szinten a gyógyszeripari korrupciós ügyek Kínában

Harminckilenc kórházi alkalmazottat, orvost vonnak felelősségre a dél-kínai Kuangtung tartományban, amiért csúszópénzt fogadtak el gyógyszeripari vállalatoktól - közölte az állami egészségügyi és családtervezési bizottság bejelentése nyomán a kínai média szerdán.
2013.07.24. Hírek

A gömbhal csökkentheti a rákos betegek fájdalmait

A gömbhalat leginkább egyedi alakjáról és szúrós védekezési mechanizmusáról ismerjük. Hírnevet szerzett azonban halálossága miatt is: a teremtmény szervei és bőrének egy része halálos idegmérget rejt, amely sokszor végzetessé teszi az őt elfogyasztó ragadozók lakomáját. A jövőben a gömbhal pozitív hírnévre is szert tehet a rákos betegek állapotára gyakorolt jótékony hatások miatt - számol be a Fox News.
2013.07.20. Hírek