hírek

Még a patikai vásárlók körében sem egyértelmű a gyógyszer fogalma

A vény nélkül kapható gyógyszerek (OTC) hipermarketben vagy drogériában történő vásárlásának lehetőségével csak kevesen élnek, de nagy a tudatlanság a lakosság körében azzal kapcsolatban is, mi minősül egyáltalán gyógyszernek – többek között ezeket állapította meg a Szinapszis Kft. egy friss kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.
2013.07.19. Hírek

Azonnal kimutatja a rákot az intelligens szike

Az új, egyelőre tesztelés alatt álló intelligens szikével, az iKnife-fal az orvosok könnyedén eltávolíthatják az összes rákos sejtet: a berendezés valós időben jelez vissza, hogy éppen rákos daganatot vágnak-e vele, vagy egészségeset. Egy magyar kutató vezetésével három éve dolgoznak a megvalósításon - olvasható az index.hu oldalon.
2013.07.19. Hírek

Új eljárással kezelték az akut stroke-ot Kaposváron

Sikeres katéteres agyiérrög-eltávolító beavatkozást végeztek két akut stroke-os betegen Kaposváron a Kaposi Mór Oktató Kórházban. Az országban - az Országos Idegtudományi Intézet után - másodikként a kaposvári kórházban nemrég alkalmazott eljárásról kedden sajtótájékoztatón számoltak be.
2013.07.17. Hírek

Az elvándorlás megállításához újabb intézkedések kellenek

A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint az orvosi elvándorlás megállítása érdekében folytatni és bővíteni kellene a Markusovszky-ösztöndíjat, és más területeket is be kellene vonni a hiányszakmák közé. Dénes Tamás az MTI-nek hétfőn nyilatkozva utóbbira a mellkassebészetet, valamint az érsebészetet említette.
2013.07.16. Hírek

Gyógyszergyár épít központot Magyarországon

Magyarországon hozza létre európai kutató-fejlesztő központját az egyiptomi Eva Group, az észak-afrikai és a közel-keleti térség vezető gyógyszeripari és kozmetikai vállalatcsoportja - jelentette be Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
2013.07.16. Hírek

„Nincsenek hosszú éveink a helyzet normalizálására” – interjú a Magyar Rezidens Szövetség Elnökével

„Ha az orvosképzésünk minőségén akarunk javítani, akkor akarva-akaratlan az egészségügyi rendszert sorvasztó összes problémával foglalkoznunk kell.” – véli Dr. Dénes Tamás, a Magyar Rezidens Szövetség nemrégiben megválasztott elnöke, akivel a magyar rezidensek és orvosok helyzetéről, kilátásairól, illetve a szervezet törekvéseiről beszélgettünk.
2013.07.16. Hírek