hírek

"Nyamvadt 10 milliárd forint" kéne

Az egészségügyben csak az életpályamodell első lépése valósult meg, így fordulhat elő, hogy egy rezidens többet keres, mint az őt oktató orvos - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Éger István szerint nőttek a bajok az ágazatban - írja a hvg.hu.
2013.07.15. Hírek

Magyar kutatók megtalálhatták a migrén okát

A neurológia területén kiemelt kutatási eredmény egyikeként mutatta be a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szentágothai János Kutató Központ szakemberei együttműködéseként született legújabb tanulmányt a Nature Reviews Neurology című szaklap. A kutatók valószínűleg megtalálták a migrén okát a fehérjék szintjén - írja az index.hu.
2013.07.15. Hírek

"Kijavított" DNS-ekkel gyógyítottak

A DNS hibájának kijavításával gyógyítottak meg három gyermeket betegségükből, amely miatt se járni, se beszélni nem tudtak – adta hírül egy új tanulmány.
2013.07.15. Hírek

Az alzheimeresek kevésbé lesznek rákosak

Az Alzheimer-kórral sújtott embereknél kisebb a rák kockázata, mint más időseknél, és ez fordítva is igaz, az idős rákbetegeknél kisebb az Alzheimer-kór kialakulásának esélye - mutatta ki egy új tanulmány Olaszországban.
2013.07.13. Hírek

Minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt

Minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt - ez az eredménye a június 18. és 25. között hatodszor megtartott, az internetes gyógyszerkereskedést ellenőrző nemzetközi Pangea akciónak, amelyben a magyar hatóságok a magyar weboldalakról vásárolt gyógyszereket vizsgálták meg.
2013.07.11. Hírek

Már méhen belül eldől, milyen gyorsan fogunk öregedni

A King’s College London tudósai felfedezték azokat a metabolitokat, amelyek még születés előtt vagy újszülött-korban kerülnek a vérbe molekuláris változások eredményeképpen, és amelyek felelősek az egyén egészségéért hosszú távon, továbbá az öregedés sebességéért. Összesen 22 metabolitot találtak az öregedéssel összefüggésben levőnek.
2013.07.11. Hírek

"Mi nem vagyunk az élet bírái!"

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke sajtótájékoztató keretében utasította vissza az eutanázia magyarországi bevezetésére vonatkozó kezdeményezést. Mint mondta: ez a kezdeményezés példátlan, a büntetőtörvénykönyv hatáskörébe tartozó cselekményre akarja kényszeríteni az orvostársadalmat.
2013.07.10. Hírek